Det var ikke frivilligt, at eksporten fra Danish Crowns slagteri i Ringsted, hvor medarbejdere er ramt at covid-19, blev stoppet til Kina.

Ifølge Agriwatch var det ikke Danish Crowns eget valg at stoppe eksporten til Kina i sidste uge.

Beslutningen blev taget hos de kinesiske myndigheder, der gennem det danske embedsværk gjorde det klart, at Danmark skulle suspendere al eksport fra det coronaramte slagteri i Ringsted.

Det viser en mail om kontakten mellem Fødevarestyrelsen og de kinesiske myndigheder, som Watch Medier har fået aktindsigt i.

I mailen fremgår det, at styrelsen efter henvendelse fra Landbrug & Fødevarer informerede de kinesiske myndigheder om situationen i Ringsted. Det skete gennem den danske ambassade.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Ambassaden vender tidligt onsdag morgen tilbage med information om, at Mr. Kong (director hos Kinas toldmyndigheder, red.) fra de kinesiske myndigheder har fået overdraget brevet og er blevet mundtligt informeret, skriver en embedsmand i Fødevarestyrelsens afdeling for International Handel og tilføjer:

- Mr. Kong meddeler, at han ønsker yderligere et brev fra de danske myndigheder, hvor vi angiver, at vi øjeblikkeligt suspenderer eksporten fra den pågældende virksomhed (Danish Crown, red.).

Ifølge Agriwatch meddelte den kinesiske embedsmand, at "når smitterisikoen på virksomheden er under kontrol, det vil sige medarbejderne er testet negative, kan Fødevarestyrelsen skrive et nyt brev med ønske om, at virksomheden kan genoptage eksporten".