Det europæiske slagtesvinemarked fortsætter med at stabilisere sig. De fleste noteringer er uændrede, og der ses endda mindre prisstigninger i nogle lande.

Presset på EU-markedet på grund af begrænsningerne i slagtekapaciteten hos Tönnies i Rheda-Wiedenbrück ser ud til at aftage, skriver Danske Svineproducenter i deres Ugenyt.

Efter at slagtesituationen i Tyskland i flere uger har givet et prispres, bliver situationen efterhånden mere og mere afslappet.

- Ganske vist er det fortsat vanskeligt at afsætte slagteklare grise i regionen rundt omkring Rheda-Wiedenbrück, men den forsigtige genoptagelse af slagte- og opskæringsaktiviteterne fører til, at trykket kun smitter i meget begrænset omfang til andre regioner. Den uændrede tyske notering fungerer som pejlemærke for mange lande. For eksempel rapporteres der om stabile priser fra Frankrig, Østrig, Danmark og Spanien, skriver svineproducenterne.

Lavt udbud i Spanien

Spanierne rapporterer i øjeblikket om et meget lavt udbud, fortsat faldende slagtevægt og god afsætning til Kina.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Imidlertid forhindres en stigning i den spanske notering af billigere kødtilbud fra Holland. I forbindelse med den forbedrede slagtesituation i Tyskland og en stigende indenlandsk efterspørgsel hjælper dette den hollandske pris med deres lille stigning på en cent. Også i andre lande rapporteres der om en stigende efterspørgsel, skriver Danske Svineproducenter.

I Belgien er der tale om både højere indenlandsk efterspørgsel og bedre eksportmuligheder for svinekød til Østeuropa, hvilket resulterer i, at den belgiske notering stiger med to cent. Også i Italien afspejles den stigende efterspørgsel i stigende priser. I løbet af de seneste otte uger er den italienske notering kontinuerligt steget fra lavpunktet på 1,18 euro til nu 1,50 euro.

Tendens på det tyske marked

Det tyske slagtesvinemarked er stadig delvis belastet af en udbudspukkel.

- Siden slutningen af sidste uge slagter Tönnies-slagteriet i Rheda-Wiedenbrück imidlertid igen med to skiftehold. Selvom der kun slagtes markant reducerede mængder sammenlignet med den tidligere normale bedrift, bidrager dette til en yderligere afspænding på slagtesvinemarkedet. For tiden tyder markedssituationen på, at prisniveauet vil være stabilt.