Det giver et helt særligt fællesskab, når 80 børn og unge får lov til at dyrke deres store passion for landbrug, dyr og maskiner

Hvor stor er en bigballe målt i centimeter? Hvad skal køerne fodres med? Og hvordan fungerer GPS-styring i traktoren i praksis? Der er gang i værksteder, på traktorbanen og i stalden på Bygholm, hvor unge på årets farmercamp bliver klogere og oplever nye ting inden for deres fælles interesse: Landbrug.

Det skriver Bygholm Landbrugsskole i en pressemeddelelse.

I fire dage er 80 børn og unge samlet på Bygholms farmercamp, der byder på et hav af aktiviteter inden for landbrug og natur, krydret med bålhygge og sport. Og der var ingen tvivl om, at deltagerne nyder at dyrke deres interesse for landbrug sammen med andre og lære nyt.

- Jeg bor selv på en gård med planteavl. Men det mest spændende på campen indtil videre har faktisk været et besøg på en kvæggård, for der så vi noget rimelig smart - det var sådan, at gyllen automatisk blev ført ud, så man ikke selv skulle ind og tage det. Det synes jeg var ret interessant, fortæller 14-årige Marcus Dalsgaard Jensen, der kommer fra en lille by uden for Roskilde.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Nye input med hjem

At komme ud på gårdbesøg er også det, 14-årige Laura Mønsted Jensen fra Trustrup fremhæver som noget af det mest spændende. Hun er med for første gang, men hendes storebror har være med tidligere.

- Og han har bare været så glad for det, fortæller Laura. Derfor ville hun også gerne på farmercamp.

rich-media-1
Farmercampen har budt på et hav af aktiviteter for de unge. Foto: Marie Gaarden / Bygholm.

- Mine forældre har grise, min onkel har køer, og de samarbejder. Så jeg synes, det er spændende at se, hvordan andre, der har de dyr gør. Så kan man måske tage noget med hjem til ens forældre og fortælle om det, fortæller Laura og fortsætter:

- I går var vi for eksempel ude at se en økologisk grisegård. Så gårdbesøgene er ret spændende og det er også ret hyggeligt.

Særligt med landbrugsvenner

Med 80 børn og unge samlet, er der basis for at møde nye kammerater, og mange holder kontakten, når farmercampen for længst er slut, skriver Bygholm.

- Farmercamperne knytter nogle relationer både til hinanden og til skolen og til erhvervet. De er så dedikerede og vil virkelig gerne landbruget, så jeg er sikker på, vi kommer til at se mange af dem igen, enten her på skolen eller på en af de andre skoler, fortæller Jens Thaysen, der er underviser og tovholder på farmercampen.

- Det er spændende at være sammen med andre, der har samme interesser. I skolen har man jo forskellige interesse, så her er det noget helt andet, forklarer Marcus Dalsgaard Jensen om det særlige ved at være sammen med andre landbrugsinteresserede og dyrke deres interesse for fuld skrue.