Bacheloruddannelsen i Fødevarer og ernæring på Københavns Universitetet oplever en stigning omkring 18 procent i antal optagne fra 2019 til 2020.

På landsplan er der 6 procent flere studerende, der får uddannelsesplads i år, men stigningen på Fødevarer og ernæring på 18 procent slår dette, skriver Institut for Fødevarevidenskab i en pressemeddelelse.

Det høje tal glæder Annemarie Olsen, viceinstitutleder for uddannelse ved Institut for Fødevarevidenskab.

- Verden står med kæmpe udfordringer, hvor en stadig stigende befolkning skal have ernæringsrigtig og velsmagende mad og hvor bæredygtig produktionen samtidig er en nødvendighed. Fødevareproducenterne får behov for medarbejdere til at løse de komplekse udfordringer og her er fødevareuddannelsen et af svarene. Vi tilbyder de unge en uddannelse, hvor de studerende i samarbejde med fødevareproducenterne bruger teorien i virkeligheden - og det gør at vores kandidater er efterspurgte. Det er dejligt, at de unge også ser det.

Selvom der er en stor stigning i antal studerende på fødevareuddannelsen, er der fortsat plads til flere nye studerende.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

For dem, der ikke kom ind i første omgang, er der nu en ekstra mulighed for at få en plads på Fødevarer og ernæring. Frem til 4. august klokken 12, 2020 er der åbent for at søge om optag på fødevareuddannelsen. Læs mere på: www.studier.ku.dk/bachelor/ansoegning-og-optagelse/ledige-pladser/