Dagens afgrødekommentar fra Jyske Markets: Korrektionen i prisen på sojabønner i midt ugen viste sig at være kortvarig, med fornyet positiv stemning af spore i gårsdagens handel samt her til morgen.

Igen synes det at være den kinesiske efterspørgsel samt ikke mindst forventningen til en stadig stigende efterspørgsel, som stemples som vigtigste pris-trigger. Ud af de seneste 8 handelsdage, er priserne kravlet højere i de 7. Amerikanske eksport data fra USDA for ugen frem til 16. juli landede på 2,67 millioner tons, hvilket var mere end en fordobling i forhold til ugen før - og i øvrigt højeste niveau siden december 2018.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Prisen for september kontrakten på CBOT soybeans flirter igen med de psykologiske 9 USD/bushel. Niveauet får endvidere opmærksomhed fra 200 dages glidende gennemsnit, og generelt brud op ad vil generere positive signaler fra teknikken, og give anledning til yderligere stigningspotentiale.

De indenlandske priser på majs i Kina, som er verdens næststørste
forbruger og producent af majs, er siden midten af maj steget med
godt 12 %, og har i denne uge retningen mod den bedste ugentlige
performance i 3 år.

Det er et opstået vejrskyldt forsyningsunderskud, som har ført til manglen på varer. Tidligere på måneden fordoblede Kina deres forventning til underskuddet for næste sæson til 25 millioner
tons, mens indeværende sæson kan opleve tilsvarende fald.

Situationen kan øge importinteresserne for amerikanske varer, selv på et tidspunkt, hvor forbindelserne mellem Beijing og Washington på det seneste har været udfordret. Reaktionen i CBOT-priserne på majs har dog senest været mere afdæmpet, med små stigninger at spore i gårsdagens session.

Der er atter pæne stigninger at spore i markedet for palmeolie her til morgen, stadig trukket af et forbedret efterspørgselsbillede
kombineret med bekymringer omkring udbuddet samt forventningerne til faldende lagre i verdens næststørste producent
Malaysia.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samtidig er der indikationer på, at lagrene i Indonesien, som
har titlen som verdens største producent, med udgangen af juli
sandsynligvis vil falde til laveste niveauer i 16 måneder, efter
oversvømmelser i flere regioner har resulteret i laveste produktion i
mere end 2 år.

Prisen på palmeoliefutures på den malaysiske futuresbørs, som i øjeblikket handler på højeste niveauer i mere end 5 måneder, har tilbageerobret omkring 2/3-dele af de massive fald, der fulgte den eksplosive udvikling i corona-epidemien i 1. kvartal. Teknisk ser den stigende tendens ud til at kunne fortsætte lidt endnu.