Dagens afgrødekommentar sætter blandt andet fokus på dollaren, der i øjeblikket er svag.

Dagens afgrødekommentar fra Jyske Markets: Sojabønnefutures på CBOT oplevede tirsdag den første dag med prisfald i en uge, blandt andet i kølvandet på en USDA rapport mandag, som viste et forbedret billede af afgrødetilstanden ligesom gunstige vejrbetingelser også har været medvirkende årsag til prispresset.

Selvom vi på det seneste har oplevet stigende optimisme og set Kina indgå aftaler om køb af amerikanske laster, så er der stadig lang vej endnu for Kina i opfyldelsen af den tidligere indgåede face 1 aftale med USA.

En svagere dollar holder dog liv i håbet om, at Kina vil indfri forpligtelserne. Dollaren tabte atter terræn i gårsdagens session. US dollar indekset, som viser udviklingen i dollar over for en kurv
af de vigtigste øvrige globale valuter ramte i løbet af dagen de laveste niveauer siden starten af marts - brydes disse niveauer, skal vi helt tilbage til september 2018 for at se en tilsvarende svag dollar.

Euroen brød i samme bevægelse den tidligere top over for dollar og tester dermed stærkeste niveau siden januar 2019. Trods bevægelsen var der stadig små plusser at spore for den europæiske hvede, som blev trukket af fornyet optimisme på de amerikanske børser.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Den malaysiske palmeolie har med en stigning på knapt 3% her til morgen brudt den tidligere top og handler dermed på højeste niveauer i mere end 5 måneder. Prisen synes senest at være drevet af især forbedrede udsigter for efterspørgslen, blandt andet på signaler om normalisering af indkøbene fra topimportører som Kina og Indien, ligesom stigende vegetabilske oliepriser i Kina har supporteret bevægelsen.

Alene i juli måned er prisen steget med ikke mindre end 18%, og holder niveauerne måneden ud, vil det svare til den største månedlige stigning i knapt 5 år.

Prisen på en tønde nordsøolie brød i gårsdagens handel toppen omkring 43,80 USD/tønde i det smalle range, som har holdt sit tag på kontrakten i mere end en måned. Prisen har indtil videre fundet en ny top i 44,89 USD per tønde svarende til højeste niveau i 4 måneder. Teknisk er kontrakten dermed tæt på at lukke gabet fra starten af marts i niveauet 45,18 USD/tønde, som blev skabt efter

Saudi Arabien på daværende tidspunkt valgte at starte en massiv krig om markedsandele med markante prisfald til følge, efter OPEC+ mødet forinden var endt katastrofalt uden fælles enighed med Rusland om nødvendig skæring i produktionen. På den korte bane kan prisen dog finde modstand fra nye signaler, som peger på pæn stigende lageropbygning i USA den forgangne uge - en udvikling vi bliver klogere på, når US Energy Information Administration (EIA) i eftermiddag offentliggør nyeste tal for udviklingen i lagrene.