Så er også Mads Helms og Søren Bilstrup fra Økologisk Landsforening ude med riven, fordi jeg fortæller, hvordan jeg, helt efter de økologiske regler, sørger for at mine afgrøder får tilstrækkelig næring. Jeg er da ikke den eneste økolog, der nærer samme omsorg for afgrøderne.

Jeg går til grænsen, skriver de to fra Landsforeningen. Men jeg må gentage mit spørgsmål: Er økologiske regler ikke til at arbejde efter?

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Hvordan skal vi økologer skaffe næringsstoffer?

Den eneste type økologisk landbrug, der gødningsmæssigt kan hvile i sig selv, er faktisk kvæglandbrug. Mejerierne vil ikke tage flere økologiske køer ind nu, da der er overproduktion af øko-mælk. Samtidig er der et ønske om færre køer på landsplan pga. klima aftryk

Alligevel vil Økologisk Landsforening og andre økologer gerne have flere økologer. Mange der kommer til nu, er planteavlere. Hvordan skal de skaffe næringsstoffer - hvis de økologiske regler ikke må bruges?

Det må selv Økologisk Landsforening jo indse, kan være et problem - med den nye aftale om fortsat brug af konventionel gylle i økologisk produktion, som foreningen fornyelig var med til at forhandle på plads.

Og husk så, vi økologer får et højere tilskud - vi skal ikke til at klynke over jordlejens størrelse. Det vil jeg som økolog da slet ikke være bekendt.