Nye opgaver, nye chefer, nye kolleger og nye navne i løbet af alle 40 år. Det er essensen af forklaringen, som fire Sagro-medarbejdere giver på, at de 1. august kan fejre 40 års jubilæum i det der, efter en række fusioner, blev til Sagro i 2016.

Registreret revisor Solvejg Poulsen, økonomirådgiver Carsten Mortensen og revisorassistenterne Bente Jensby og Lene Pedersen startede deres karriere i henholdsvis Kibæk, Aulum, Herning og Struer i 1980.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fælles for dem alle var, at arbejdet stadig foregik manuelt, og det vigtigste redskab var en kuglepen og en regnemaskine, når landmændenes bogføring, regnskaber og årsrapporter skulle håndteres.

Der var på det tidspunkt kun på hvert regnskabskontor én data-terminal, som blev brugt - på skift - til at føre data ind. Først op til en uge senere, kom der så en udskrift retur, så det var muligt at se, om tallene var skrevet rigtigt ind, skriver Sagro i en pressemeddelelse.

Op gennem 80' erne kom der så flere computere på kontorerne, og i dag er Sagro blandt de førende inden for landbrugets rådgivningsvirksomheder, hvad angår digitalisering og brug af teknologi til at sikre den bedste service og rådgivning for kunderne.

- Der har hele tiden været en udvikling, som vi har måttet følge, siger revisorassistent Lene Pedersen, fra regnskabsafdelingen i Holstebro. I dag er der mindre bogføringsarbejde for kundernes, så arbejdet i højere grad består i at være en kontrolfunktion for de data, der er kommet ind.

Nye opgaver og nye tider

Det er ikke de store revolutioner, der er sket undervejs, men nærmest en glidende udvikling, hvor teknologien løbende er kommet ind, lige som nye opgaver, regler og samarbejdsrelationer også er kommet i mindre doser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ikke engang de mange fusioner, der har været undervejs, ser de fire som store omvæltninger.

- Vi er efterhånden blevet vant til, at de kommer, siger Solvejg Poulsen.

Væksten har naturligvis betydet langt flere kolleger, som tilmed er fordelt i fire huse.

- Det er klart, at vi ikke kender alle vores kolleger, som vi gjorde, da vi sad i de mindre huse, siger Carsten Mortensen.

Til gengæld finder Solvejg Poulsen, at specialiseringen betyder, at der altid er kolleger med specialviden at trække på. Størrelsen er også med til at sikre en effektivitet i kraft af, at der er retningslinjer og procedurer for, hvordan tingene gøres bedst muligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lene Pedersen finder det desuden værdifuldt at have så mange gode kolleger gennem mange år. Ud over hende selv, er der i huset i Holstebro yderligere to, der i år kan fejre 40 års jubilæum.

- Vi kender jo deres familier og børn, siger Lene Pedersen, der mener, at det er med til at give hverdagen ekstra kvalitet, at kollegerne er mere end bare kolleger.

Kulturen bæres videre

Med 40 år i samme virksomhed er de fire jubilarer også udmærket klar over, at de er en stor del af kulturen.

- Det er jo historien, der binder os sammen, siger Solvejg Poulsen.

- Jeg synes, vi er med til at sørge for at få tingene gjort færdigt, og at vi ikke er færdig, før alle er færdige, siger Bente Jensby.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De fire mener, at værdier som pligtopfyldenhed og ansvarlighed er vigtige at bære med sig og give videre til nye kolleger, da det ikke er noget, der kommer af sig selv.

Også omgangstonen og fleksibiliteten i forhold til at planlægge dagene er de glade for. Der er således en god balance mellem de perioder, hvor der er rigtigt travlt, og de perioder, hvor det er til at trække vejret, mener de.

Carsten Mortensen og Bente Jensbys jubilæum markeres med formiddagskaffe sammen med kollegerne i Herning den 14. august.

Lene Pedersens dag markeres 21. august, mens Solvejg Poulsen ikke har berammet sin endnu.