I årsrapporten for 2019/2020 viser Karup Kartoffelmelfabrik et årsresultat på 218 millioner kroner mod 186 millioner kroner i 2018/2019. Ledelsen er tilfreds med resultatet, der ikke er påvirket af coronakrisen, dog forventer de faldende priser.

AKK har ikke gjort brug af regeringens hjælpepakker. Branchen for kartoffelmel har ikke været påvirket af faldende efterspørgsel under krisen.

AKK har netop offentliggjort regnskabet for perioden 1. maj 2019 til 30. april 2020.

I ledelsesberetningen for regnskabet skriver ledelsen:

- Stivelsespriserne har været gode. Der er afsat store mængder kartoffelstivelse til pæne priser. Pengestrømmen fra KMC har været gode, skriver ledelsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Der er i regnskabsåret udbetalt aconto efterbetaling på 30 øre/kg stivelse til avlerne ved levering af kartoflerne og 40 øre/kg stivelse i februar og 40 øre/kg stivelse i marts 2020.

Coronakrisen

Hos AKK er det ret begrænset, hvad de har mærket til krisen.

- AKK er en fødevarevirksomhed, så der har været normal udlevering af kartoffelmel, dog med iagttagelse af sundhedsmyndighedernes vejledning. Virksomheden har ikke gjort brug af regeringens hjælpepakker, skriver ledelsen.

I fremtiden forventer AKK at det stadig vil være attraktivt at avle stivelseskartofler, dog forventer ledelsen faldende priser.

AKK har en egenkapital i 2019/2020 på 613 millioner kroner mod 596 millioner kroner i sidste regnskabsår.

Vådt efterår

Som følge af det meget våde efterår har kampagnen 2019 været præget af kartofler med dårlig holdbarhed og 1-2 procent af arealerne med kartofler druknede i efteråret.

- Dette har givet færre kartofler end forventet, men produktionen af mel nåede alligevel op på 99,6 procent af det budgetterede, skriver ledelsen.

Opstart af ny stivelseslinje i regnskabsåret er gået over al forventning.