I det netop afsluttede regnskabsår kommer Gråkjær ud med en resultatsfremgang på næsten 50 millioner kroner i forhold til året før. I mange år var landbrugsbyggeri fundamentet hos Gråkjærs, i dag satser de også på erhverv, bolig og landbaseret fiskeopdræt.

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen, skriver Gråkjær i en pressemeddelelse.
Efter 47 år i byggebranchen er John Gråkjær en erfaren herre i forhold til konjunktursvingninger, hvilket giver den viden og den forretningssans, der skal til for at lægge den rigtige strategi set ud
fra et marked, der svinger med politiske beslutninger og tendenser i samfundet.

- I det netop afsluttede regnskabsår har vi et overskud på over 10 millioner kroner i virksomheden, hvilket er en resultatfremgang på næsten 50 millioner kroner i forhold til året før, siger John Gråkjær, som er stifter af den familieejede Gråkjær Holding-koncern.

- Vi har sat det hold af kompetente og engagerede medarbejdere, som skal være med til at føre virksomheden videre. Vores direktør Henrik Skaarup har stor viden inden for byggeriet, og han har vist sit værd ved at skabe en virksomhed, der lever op til vores værdier - troværdighed og ekspertise. Det har givet mange nye og spændende projekter over det sidste års tid, siger John Gråkjær.

Bred vifte af byggerier

Selv om landbrugsbyggeriet i mange år var fundamentet for Gråkjærs virke, så er aktiviteterne i dag spredt over flere segmenter - landbrug, erhverv, bolig og landbaseret fiskeopdræt.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vores erfaring fra mange forskellige segmenter og udbredt geografi har - sammen med vores gennemprøvede proces omkring byggeri i totalentreprise - givet os fundamentet til at bygge alt fra kvægstalde i det nordligste Norge, lager- og logistikvirksomheder i Jylland, topmoderne hotelbyggeri i Ørestaden til svinestalde på Bornholm. Bare for at nævne lidt af vores spænd. Vi har
i øvrigt også de seneste år realiseret mere end 1.300 lejligheder, fra rækkehuse til ungdomsboliger og seniorboligprojekter, siger direktør Henrik Skaarup.

Staldbyggeri

På landbrugssiden har Gråkjær gennem mange år været med til at udvikle nye former for staldanlæg. Virksomheden arbejder sammen med universitetsstuderende om at kortlægge CO2- aftryk i de innovative landbrugsprojekter.

- Vi oplever en stigende interesse fra landmænd, der vil høre om vores konceptbyggeri, og som ser ind i forbrugernes efterspørgsel i fremtiden, pointerer salgsdirektør Martin Rindom. Det norske marked er stærkt på kvægstalde, mens det i Danmark især er anlæg til svineproduktion, Gråkjær opfører.

Coronakrisen

Inden for landbrug er det lige nu svært for bygherrer at få finansieret de helt store projekter af bankerne. Coronakrisen har lagt en dæmper på markedet, hvilket kan blive en udfordring senere
på året.

- Vi oplever, at kunderne inden for landbruget tjener penge i dag. De bygherrer, der selv eller sammen med kreditforeningen kan finde de økonomiske ressourcer, er klar til at bygge. Bankerne derimod er anderledes forsigtige med at låne penge ud til projekter, som det er i dag. Vi har et bygge-setup, hvor vi har styr på alle dele af processen fra idé, miljøbehandling og projektering til opførelse, og så har vi en lang række faste underentreprenører og underleverandører samt egenproduktion, der giver gode synergier mellem de forskellige forretningsområder. Det giver bygherre stor tryghed, at vi står for hele processen - uanset om byggeriet er til et ét- eller trecifret millionbeløb, siger Henrik Skaarup.

Interessant år forude

- Vi budgetterer med lidt over en halv milliard kroner i omsætning i det nye regnskabsår. Det er vigtigt, at vi har fokus på indtjeningen frem for på høj omsætning. Vores ordrebeholdning og pipeline ser
fornuftig ud, så jeg er sikker på, at vi får et år med mange interessante byggesager, forudsiger en tilfreds John Gråkjær.
Virksomheden har, siden den blev grundlagt for 47 år siden, opført mere end 4.500 projekter i det meste af Nordeuropa. Der er i Gråkjær Holding-koncernen godt 100 medarbejdere med
kompetencer inden for byggedesign, konstruktion og projektledelse.