Syngenta Group lancerer nye målsætninger for fremtidens landbrug med sin "Good Growth Plan 2025", der sætter fokus på kampen mod klimaændringer og tab af biodiversiteten, skriver Syngenta Group i en pressemeddelelse.

Det sker i forbindelse med landbrugets genopretning efter de økonomiske og sociale virkninger af covid-19-restriktionerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye Good Growth Plan indeholder omfattende nye tiltag til at reducere landbrugets CO2-fodaftryk og hjælpe landmændene med at håndtere de ekstreme vejrmønstre, der skyldes klimaændringer.

Det falder helt i tråd med de mål, som Europa-Kommissionen har sat sig, samt den nye "Fra jord til bord"-strategi, som Syngenta ønsker at støtte.

Erik Fyrwald, chief executive officer i Syngenta Group, siger:

- Principperne og prioriteterne i vores Good Growth Plan bliver forankret i den måde, vi driver forretning på i Syngenta i fremtiden, og skal indarbejdes i alle vores beslutninger.

- Coronavirus-pandemien har afsløret, hvor skrøbeligt landbrugets økosystem er. Ligesom en pandemi er klimaændringer en uundgåelig trussel, som vi bliver nødt til at tage alvorligt, før det er for sent. Efterhånden som økonomien og landbruget kommer op i omdrejninger igen med den gradvise lempelse af Covid-19-restriktionerne, er vi nødt til at støtte genetableringen for landmænd, der har fokus på kampen mod klimaændringer og tab af biodiversitet, lyder det fra Erik Fyrwald.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge den nye Good Growth Plan forpligter Syngenta Group sig til at investere to milliarder dollars i bæredygtigt landbrug frem til og med 2025, og til at levere to teknologiske gennembrud til markedet hvert år.

De specifikke forpligtelser i den nye plan for 2025 er opdelt i fire områder:

- Sætte fokus på innovation for landmænd og miljø.

- Målsætning om CO2-neutralt landbrug.

- Fokus på sikkerhed og sundhed som første prioritet i alt, hvad vi gør.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Indgå partnerskaber.

Dette omfatter ligeledes en forpligtelse til at reducere CO2-intensiteten af aktiviteter med 50 % inden 2030, for at støtte målene i Parisaftalen om klimaændringer, skriver Syngenta Group i pressemeddelelsen.

Syngentas engagement er blevet valideret og godkendt af initiativet om videnskabsbaserede mål (SBTi). Syngenta Group har også for nylig underskrevet SBTi's forpligtelse om at forhindre en global temperaturstigning på over 1,5 grader.

Ifølge Carina Christine Skovmøller, Head of Business Sustainability i Syngenta Nordic, støtter man i Norden fuldt ud den nye Good Growth Plan og går tilmed et skridt videre ved at udarbejde konkrete målsætninger for de nordiske lande:

- Alle vores aktiviteter i Syngenta Nordic tager udgangspunkt i bestræbelsen på at forbedre bæredygtigheden af landbruget. Vi vil gøre vores bedste for at støtte disse nye mål i Syngenta Nordic, og vi arbejder lige nu med at udforme lokale mål og initiativer gældende for de nordiske lande. De vil blive lanceret senere på året og vil omfatte endnu mere konkrete initiativer og projekter, siger hun.