120 minkfarme fordelt over hele landets kommuner er screenet for covid-19. Fødevarestyrelsen vurderer, at resultaterne ligger klar med svar senest midt i juli. Først herefter vil sundhedsmyndighederne tage stilling til eventuel yderligere aflivning eller andre tiltag.

I disse timer er 4200 mink på en bedrift i Frederikshavn Kommune ved at blive slået ned efter fund af covid-19 hos minkene. Fødevarestyrelsen tager situationen alvorlig og har indsamlet yderligere prøver fra avlere fra alle landets kommuner.

- Vi forventer, at få svarene fra screeningen senest om 14 dage, midt i juli. Herefter skal resultaterne vurderes af sundhedsmyndighederne og der skal tages stilling til, hvad der yderligere skal ske med besætningerne. Vi står i en helt ny situation, så vi skal tænke os godt om i forhold til, hvad får dette af betydning for menneskerne, der arbejder med dyrene, deres nære relationer og for besætningerne. Hvis der var tale om svinepest, så var vi ikke i tvivl, men med covid-19 er det en ny situation, siger Nikolas Kühn Hove, beredskabschef, Fødevarestyrelsen.

Den første besætning i Sindal i Hørring Kommune, der blev ramt af covid-19, er allerede slået ned, og myndighederne er klar med kompensation for de tabte dyr.

- Vi er i øjeblikket ved at taksere besætningen i Sindal. Besætningen der bliver slået ned i dag kan også se frem til kompensation, siger beredskabschefen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Læs mere om covid-19 smitte fra mennesker til dyr.