De fire medarbejdere på Danish Crowns tyske slagteri i Essen, som i sidste uge blev testet positive for coronavirus, har efterfølgende vist sig ikke at være smittet med covid-19.

De tyske sundhedsmyndigheder testede i slutningen af sidste uge de fire medarbejdere på slagteriet i Essen, som i første omgang var fundet positive i det testprogram, som Danish Crown selv har iværksat i samarbejde med et lokalt laboratorium og virksomhedens faste læge, skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

Alle fire medarbejdere viste sig ved myndighedernes efterfølgende test alligevel at være negative, og dermed ligger det fast, at der ikke har været medarbejdere smittet med covid-19 på slagteriet i Essen.

- Forklaringen er, at de tests, vi selv får foretaget, giver et meget hurtigt resultat, men til gengæld skal der tages endnu en test, før smitten er endeligt påvist. Vi har valgt at sætte hurtigt ind, hvis vi får positive test, der indikerer en mulig smitte, for vi vil hellere være overforsigtige end det modsatte for på den måde at sikre os bedst muligt, siger Andreas Rode, der er fabrikschef på slagteriet i Essen.

For at være på den sikre side, har Danish Crown i samråd med de tyske myndigheder valgt, at de fire medarbejdere forbliver i karantæne de næste 14 dage, hvis de mod forventning skulle være på vej til at blive syge.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Desværre har omtalen af de positive tests i sidste uge allerede betydet, at de kinesiske myndigheder har lukket ned for eksport af grisekød fra slagteriet i Essen til Kina, skriver Danish Crown i pressemeddelelsen.

- Det er hamrende ærgerligt, at vi er havnet i den her situation, men omvendt vidste vi, at de kinesiske myndigheder er meget påpasselige, når det kommer til import fra slagterier med udbrud af corona. Nu gør vi alt, hvad vi kan for at få de gode nyheder frem til de kinesiske myndigheder, så vi forhåbentligt relativt hurtigt kan få genåbnet eksporten fra Essen til Kina, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

På slagteriet i Essen fortsætter man det intensive testprogram, hvor 20 procent af medarbejderne på baggrund af en risikovurdering hver uge testes. Samtidig er det blevet besluttet, at alle medarbejdere på slagteriet i Essen, som forlader Tyskland i deres ferie, skal testes, før de igen kan møde på arbejde.