Danish Crowns slagteri i Essen ved Oldenburg i Tyskland er for første gang ramt af corona-smitte. Fire medarbejdere er blevet testet positive. De tre af disse er netop kommet tilbage efter ferie, mens den sidste er nyansat.

Siden midten af maj er 20 procent af medarbejderne på slagteriet i Essen hver uge blevet testet, og indtil denne uge har de 300 ugentlige tests været negative, skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

Mandag blev en gruppe på omkring 60 personer testet. Det var en gruppe af nyansatte medarbejdere og medarbejdere, der er kommet tilbage fra ferie. Det viste det sig desværre, at tre medarbejdere er testet positive for covid-19. Samtidig blev en nyansat, som endnu ikke har været på arbejde på slagteriet, testet positiv.

- Alle fire medarbejdere er nu i karantæne, og sammen med myndighederne har vi kortlagt, hvem de har været i kontakt med. På den baggrund er yderligere 12 personer sendt i karantæne. Det er en træls situation, men det viser hvor vigtigt det er at være forsigtige, når medarbejderne har været væk fra arbejdspladsen, siger Søren F. Eriksen, Der er CEO for Danish Crown Pork.

Den ene af de medarbejdere, der er testet positiv, blev også testet for en uge siden inden han tog på en forlænget weekenden. På det tidspunkt var testen negativ. Den information har Danish Crown givet videre til myndighederne, så de kan arbejde målrettet med opsporing af kilden til smitten.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Alle medarbejdere på slagteriet bliver løbende informeret og der arbejdes målrettet med at sikre medarbejderne bedst muligt mod spredning af smitten. Siden midten af marts er medarbejderes temperatur blevet målt hver dag, når de møder på arbejde.

Derudover er der indført en række tiltag. Blandt andet er der forskudt mødetid, for at sikre afstanden i omklædningsrummene og dele af produktionen omlagt, så der er større afstand mellem medarbejderne. På de pladser, hvor der er under 1,5 meter mellem medarbejderne, arbejder alle med mundbind, skriver Danish Crown i pressemeddelelsen.

- Her til morgen har vi testet 350 medarbejdere, som arbejder i de to afdelinger, hvor de tre smittede arbejdede. Samtidig vil vi i de kommende uger hver dag teste en del af medarbejderne på slagteriet for at sikre os bedst muligt mod yderligere smittespredning, siger Søren F. Eriksen.

Danish Crown er i tæt kontakt med de tyske myndigheder og afstemmer løbende håndteringen af situationen med dem. Det laboratorie, som analyserer de test, der bliver taget på slagteriet, informerer myndighederne direkte, hvis der er positive test.

Myndighederne har også fået en fuldstændig oversigt over alle medarbejdere, der arbejder på slagteriet, så de kan udføre smittesporing.