Dagens afgrødekommentar fra Jyske Markets: December møllehveden lukkede i går lige præcis under 180 €/ton oven på en handelsmæssigt mudret dag.

Matif åbnede lavere, men rettede sig hurtigt herefter og handlede kortvarigt i positivt terræn, inden sælgerne igen fik overtaget, og så sivede priserne stille og roligt tilbage i negativt terræn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På den anden side af Atlanten blev vinterhveden supporteret af en
svagere dollar mod euroen og lukkede marginalt højere. Dette på trods af, at vårhveden fortsatte sin korrektion lavere, trukket af gode udsigter til yderligere nedbør den kommende 10 dages periode.

Det ventes at være tilstrækkeligt til at stabilisere konditionerne, som i den forgange uge blev kraftigt nedjusteret, som konsekvens af varme og tørke.

Russisk hvede handler igen i niveauet omkring 200 $/ton, og dermed har sortehavshveden indkasseret et prisfald på 10$ over den seneste måned.

Uden de helt store vejrmæssige udfordringer dette forår, bliver markedet blot mere og mere komfortable med, at der landes en god høst som tiden går. USDA's seneste estimat for den russiske vinterhvedeproduktion på 77 millioner tons kan ende med at være lavt sat, og flere eksportører begynder at snakke om en russisk
produktion op mod de 79 millioner tons.

Alligevel er priserne ikke langt fra sidste års niveau, hvilket taler for, at vi endnu ikke har dannet den sæsonmæssige bund med de produktionsestimater der ligger i kortene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er svært at se, hvad der skal drive markedet højere på dette tidspunkt af sæsonen, hvor det produktionsmæssige billede ser positivt ud, og dermed også svært at være særlig prispositiv.

På den lidt længere bane vil retningen i løbet af efteråret
afhænge af udviklingen på den sydlige halvkugle, men for nuværende giver forholdene ikke anledning til de store panderynker.

I majsmarkedet rundede høsten af den brasilianske vintermajs i weekenden 10%, med udbytter der rapporteres bedre end ventet.

Hvis de højere udbytter holder stik, kan den totale brasilianske majsproduktion for sæsonen ende over 100 millioner tons. I Mato Grosso rapporteres majsudbytterne rekordstore, mens udbyttetabene i nogle af de andre store producerende regioner er mindre påvirket end frygtet trods tørre forhold.

I USA melder vejrprognoserne om gennemsnitlig nedbør for den kommende 30 dages periode, og det giver ifølge AgRessource ideelle konditioner for bestøvningen af den amerikanske majs, hvilket øger sandsynligheden for udbytter på den gode side af 180 bushels/acre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fondene er stadig massivt short og pilen peger teknisk i deres retning, så længe forbliver under 3,50 $/bushel.

Data for den malaysiske palmeolieeksport viser for de første 20 dage af juni måned en fremgang på 57% til 1,2 millioner tons sammenlignet med maj.

Dermed tyder det på at den malaysiske palmeolieeksport igen har fundet fodfæste efter Coronaudbruddet kortvarigt dæmpede efterspørgslen.

Data viser blandt andet at efterspørgslen fra store importører som Indien, Kina og Europa i stor stil er tilbage i markedet. Det betyder, at den stærke efterspørgsel vi så forud for coronaudbruddet er vendt tilbage, mens produktionen omvendt ikke viser samme fremgang.

Malaysian Palm Oil Board forventer at landets produktionen denne sæson vil falde 4,3% til 19 millioner tons i forhold til sidste år.