Dalum Landbrugsskole har oplevet en tredobling af ansøgere til 10. klasse.

Alle stole er optaget, når Dalum Landbrugsskole efter sommerferien byder velkommen til et nyt hold elever i 10. klasse, skriver Dalum Landbrugsskole.

Det er kun anden gang, at landbrugsskolen udbyder 10. klasse, men på blot ét år er antallet af ansøgere steget fra 10 til 30 elever.

- Jeg er da utroligt glad for, at endnu flere unge mennesker på den her måde får glæde af vores hestecenter, nye maskiner og flotte natur omkring skolens afdeling i Korinth. De unge kan dyrke deres hobby, mens de går i skole. Det er da en genial kombination, siger forstander på Dalum Landbrugsskole, Jens Munk Kruse.

Den nye 10. klasse er tilrettelagt i samarbejde med Faaborg-Midtfyn Kommune, men modtager elever fra hele landet. Skolen tilbyder linjefag i enten hest, maskiner eller outdoor.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Der er mange måder at lære på. Jeg tror, at kombinationen mellem teoretisk undervisning i klassen og praktisk arbejde i værkstedet eller stalden er noget, der tiltaler mange unge, siger Jens Munk Kruse.

Landbrugsskolen har de seneste år oplevet en vækst i antallet af elever, som ikke er vokset op på landet, og forstanderen er spændt på, om den nye 10. klasse vil få flere til at overveje en fremtid i landbruget.

- Det er virkelig dejligt, at så mange unge har lyst til at snuse lidt til livet på landet. Der er stor mangel på veluddannede unge i landbruget, så hvis nogle af de nye elever i 10. klasse skulle få smag for landbruget, kan vi helt sikkert også finde en plads til dem på landbrugsuddannelsen efterfølgende, siger forstanderen.