Seges har sammen med Naturstyrelsen og Nordjyllands landbrugsskole skabt en ny uddannelse til landmænd og naturplejere.

Biodiversiteten er i tilbagegang. Derfor er der brug for, at de landmænd der ejer og forvalter de mest værdifulde naturområder får mere viden og gode værktøjer til at forvalte naturen, skriver Seges i en pressemeddelelse.

Derfor tilbyder Seges, i samarbejde med Naturstyrelsen via EU projektet "Landmanden som naturforvalter" og Nordjyllands landbrugsskole, et naturkursus, der skal efteruddanne landmænd og naturplejere som naturforvaltere. På kurset kan de få ny viden om, hvordan de kan sikre gode forhold for biodiversiteten.

Ventelisten indikerer, at der er stor interesse for kurset blandt landets landmænd.

På kurset vil landmændene blandt andet få mere viden om, hvilken effekt deres græssende dyr har på de værdifulde arealer, og hvordan de på bedst mulig vis kan få det til at hænge sammen med regler, dyrevelfærd og praktiske hensyn.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Målet er, at landmændene efter kurset er mere bevidste om, hvordan deres indsats som naturforvaltere kan sikre gode forhold for biodiversiteten.

Landmændene får over de kommende moduler også indblik og indsigt i, hvordan de kan få en praktisk og enkel hverdag - med gode forhold for dyr, hvor økonomi og tidsforbrug hænger sammen samtidig med at de skaber gode rammer for de sjældne og truede dyre- og plantearter.

Her sættes der blandt andet også fokus på alternativ indtjening, branding og markedsføring.

Uddannelsen forløber over tre moduler, som alle afholdes på Nordjyllands landbrugsskole, Lundbæk i Nibe.