Nye tal viser, at hvis udledningen af drivhusgasser fortsætter som hidtil, vil fremtidens danske sommernedbør minde om det, vi kender fra det sydligere Europa med tørkeperioder og kraftige regnskyl, skriver dmi.dk.

Den nye viden kan bruges til at sikre en effektiv klimatilpasning.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi står over for en krævende opgave, når det kommer til at tilpasse samfundet til fremtidens klima. Tænk bare på den massive regn og store vandmasser mange danskere kæmpede med i vinters. Derfor er jeg rigtig glad for, at der nu er endnu mere viden at hente i DMI's Klimaatlas. Et godt, troværdigt og solidt grundlag af viden er afgørende for at kunne tilpasse os klimaforandringer og - ikke mindst - skabe de bedste og mest effektive klimaløsninger, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen til dmi.dk.

Landbruget har stor fokus på, hvordan fremtidens klima arter sig, for her er man afhængige af nedbør i de helt rette doser på de helt rigtige tidspunkter, skriver dmi.dk.

- Nedbør spiller en stor rolle i landbruget. Vi er afhængige af hverken for lidt eller for megen regn. Men det har også stor betydning, hvordan regnen kommer. Vores afgrøder har typisk bedst af et godt gammeldags regnvejr, hvor det regner jævnt og roligt i flere timer i ny og næ - og derfor er det jo ikke jordens bedste nyhed, at der kommer mere kraftig regn. Men den ny viden i Klimaatlasset giver os imidlertid mulighed for at tænke i mere langsigtede løsninger for, hvordan vi vil håndtere mere sydeuropæiske tilstande med tørke og kraftig regn, forklarer Jens Elbæk, som er afdelingschef i PlanteInnovation hos landbrugets rådgivningscenter, Seges