Når landmænd landet over har været så flittige til at ansøge om efterafgrøder, bør regeringen se igennem fingre med de sidste få hektar, lyder det fra Bæredygtigt Landbrug.

Selv om danske landmænd har ansøgt om 370.000 hektar efterafgrøder ud af de i alt krævede 373.000 hektar, vil landbruget stadig blive pålagt at etablere de sidste efterafgrøder på obligatorisk vis. Dét falder Bæredygtigt Landbrug for brystet, lyder det i en pressemeddelelse fra foreningen.

- Det er utroligt, at en så stor mand som fødevareminister Mogens Jensen kan gå i så små sko, lyder det fra Bæredygtigt Landbrugs direktør Hans Aarestrup.

- Efterafgrøder er jo ikke noget nyt, og også blå regeringer har på denne måde forlangt kvælstofreduktioner. Men det er godt nok at skyde på et i forvejen trængt erhverv, når man nu hænger sig så meget i decimalerne. Det kommer virkelig bag på os - også selv om vi har vænnet os til rigtig meget under den nuværende regering, tilføjer han.

At der så tilmed skal sættes et kæmpe apparat i gang for relativt få hektar efterafgrøder, giver ifølge Bæredygtigt Landbrug heller ingen mening - hverken med tanke på faglighed eller afbureaukratisering.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Skrankepaverne får da noget at se til, ligesom nogle landmænd efterfølgende skal ud og ændre både markplaner og indberetninger. I Bæredygtigt Landbrug ved vi alt om, hvor absurd efterafgrødeordningen er - vi har tidligere oplevet, at et medlem blev bedt om at etablere 0,01 hektar efterafgrøder, fortæller Hans Aarestrup.