Kristian Thulesen Dahl er en høflig mand. For landbruget gælder, at EU's seneste uhyrlige milliardkrav til Danmark kan kobles sammen med nedskæringer på landbrugsstøtten plus diverse klimakrav og felttoget mod roundup.
Tiden er inde til et opgør - på trods af EU's landbrugsstøtte.

Dansk Folkepartis nationalkonservative vision er at vende tilbage til store dele af det gamle EF, dvs. frihandel uden politiske diktater fra Bruxelles.
Finansielt bliver omdrejningspunktet for "Danexit", at Danmark også før EU's seneste milliardkrav var nettobidragyder. I årtier er danske skattepenge blevet sendt på en dyr omvej til Bruxelles, hvorpå pengene blev sendt tilbage som hektar- eller regionalstøtte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Altså har EU-jasidens bureaukrater i generationer solet sig i at dele danske skattepenge ud. Radikale Margrethe Vestager er blot den seneste topfigur i det hierarki, der bør kaldes ved sit rette navn: EU-kleptokratiet.

Regeltyranni

Almindelige danskere har mestendels fået regeltyranni for skattepengene, og dette regeltyranni lader sig hverken standse eller forbedre.
Sagen er, at når der snydes ét sted i EU, så kommer der lappeløsninger, som gør livet stadig mere surt for retlinede bønder. Bureaukraterne har jobsikkerhed. EU er uforbederlig.

Dansk Folkeparti vil tage EU-milliarderne og lade Folketinget uddele dem. Heri ligger formlen for dansk exit, og samtidig kan vi få Storbritannien tilbage som et godt eksportmarked.

Naturligvis er der også faldgruber ved Danexit. Det skal jeg være den første til at erkende.

Toldmur

Den værste faldgrube er, at Danexit vil blive mødt med toldmure og anden chikane fra Bruxelles. Svaret er, at vi kan bruge Danmarks tidligere betalinger til Bruxelles på direkte støtte til dem, som måtte blive ramt af EU-chikane. Så bliver Danexit pludselig en god forretning, for så skal vi ikke betale EU-bureaukraternes løn.
Så kan vi sige "Hasta la Vestager".
Dertil kommer, danske bønder er blandt verdens dygtigste, så i tilfælde af konkurrenceforvridning kan den danske statskasse hjælpe inden for WTO's regelsæt.

Siden 2016 har EU i særdeleshed spillet fallit.
Hvordan? Jo, skiftende danske regeringer overhørte DF's forslag om, at Danmark selv skulle forhandle Brexit-aftaler frem for at lade EU-Kommissionen gøre det.
Det var til at forudse, at EU-Kommissionen ville misbruge det danske forhandlingsmandat til at chikanere briterne mest muligt i stedet for at forhandle ærligt og redeligt. Resultatet kender vi nu, og den eneste sølle trøst for bønderne er, at danske fiskere er endnu hårdere ramt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Blyantspenge

En endeløs række af danske ja-politikere har via årtiers EU-eftergivenhedspolitik nødvendiggjort Danexit.
De sprøjtede ikke i tide mod EU's regel-ukrudt, men tog gerne hånd om blyantspenge og fede middage i Bruxelles og Strasbourg.
Herhjemme er EU-medlemskabet blevet en trussel mod dansk landbrugs fremtid. I Dansk Folkeparti vælger vi at satse på landbruget og livet på landet.
Ikke EU.

Sluttelig tak til Bæredygtigt Landbrug for at være den organisation, der kæmper bedst for landbrugets interesser i Danmark.