Cirka 3.300 landmænd har indtil videre været med Agri Nord og Mollerup Mølle på markvandring, der blev afviklet på video via Facebook.

Tirsdag den 9. juni inviterede Agri Nord og Mollerup Mølle til digital markvandring på Christianshøj i Klarup, hvor konsulenterne gennemgik en række forskellige sortsparceller.
Det gør de hvert år til Agri Farm Day, men i år på en noget anden måde, end de før har prø-vet. I stedet for at samle 700-800 landmænd i marken, samlede de landmændene bag ved PC, mobil og tablet på Facebook, hvor sortgennemgangen blev sendt live via Facebook, skriver Agri Nord i en pressemeddelelse.

Et godt alternativ

Henrik Steen Jensen, Præstbro, er en af de landmænd, der fulgte med på skærmen hjemme fra sofaen.
Det var tilfældigt, at han kom på, men han blev fanget af sin konsulent Tommy Pedersen, Mol-lerup Mølle, der talte om sortsvalg, og det efterfølgende indlæg om enkornssåning, som team-leder for planteavl i Agri Nord, Poul Madsen, havde.
- Det med enkorns-såning lød rigtigt interessant, og jeg kunne sagtens finde på at være med digitalt igen, siger Henrik Steen Jensen.
Han savner dog at møde kollegaerne og få en snak med dem efter rundturen i marken.
- Jeg vil helst køre et sted hen, men den digitale udgave kan også bruges. Man skal bare lige vænne sig til det, siger han.

Det fysiske møde

Poul Madsen, Agri Nord, glæder sig også til at se landmændene igen til næste år.
- Jeg manglede feedback fra kunder, som man får, når vi har fremvisning - in real - og derfor ser jeg meget frem til, at vi kan afholde fysiske møder i 2021, siger han.
Men han syntes også, at det var spændende at prøve det nye koncept af.
- Optagelse på video er en god og aktuel måde at formidle på, siger han.
Det er muligt at besøge forsøgsmarken på egen hånd. Alle parceller er mærkede, og der ligger hæfter med information om de forskellige forsøg, som man kan tage med rundt.
- Jeg håber, at mange kunder vil besøge forsøgsmarken på egen hånd i år. Det hele står rigtig godt derude igen i år, siger han.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce