Hejrskov Mælk fyrede flere 3F' ere - nu får medarbejderne efterbetaling, skriver Fagbladet 3F.

En sag om brud på loven om foreningsfrihed er afsluttet med efterbetaling fra en landmand til en 3F'er. Der er også penge på vej til flere andre fyrede fra samme arbejdsgiver.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En af Danmarks allerstørste mælkeproducenter skal nu efterbetale i alt 216.000 kroner til fem 3F'ere. Det drejer sig om landmand Torben Pedersen, der driver og er medejer af den sydjyske virksomhed Hejrskov Mælk ApS, skriver 3F.

Hejrskov Mælk skal betale pengene, efter at landmanden har indgået et samlet forlig med 3F Kongeåeni sagerne.

- Vi er tilfredse med, at vores medlemmer nu får en efterbetaling i de rejste sager. Samtidig håber vi på at få et godt og konstruktivt samarbejde med arbejdsgiveren fremover, siger Bjarne Jakobsen, formand for 3F Kongeåen.

Den 21-årige rumæner Florin Porosnicu er blandt dem, der vil modtage efterbetaling. I oktober 2018 sagde landmand Torben Pedersen fra Holsted til Florin Porosnicu, at rumæneren ikke kunne være medlem af 3F. Men staldmedarbejderen svarede, at han ikke ønskede at forlade fagforbundet. Dagen efter fyrede landmanden rumæneren - med henvisning til "omstrukturering, da der ikke er arbejde nok om vinteren."

Det ville 3F Kongeåen ikke acceptere, og 3F-afdelingen rejste en sag for overtrædelse af loven om foreningsfrihed mod virksomheden Hejrskov Mælk ApS. For i Danmark er det en grundlovssikret ret at kunne oprette og være med i foreninger.Nu er den faglige sag blevet lukket med en efterbetaling til rumæneren, som i forbindelse med fyringen i oktober 2018 modtog 6.000 euro i kontanter fra virksomheden og samtidig fraskrev sig yderligere krav mod den.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs mere om sagen i Fagbladet 3F.