Nyt samarbejde mellem Seges og LandboNord skal sikre sund strategisk udvikling og styrke ledelse på de danske landbrugsvirksomheder.

Landbrugenes bundlinjer skal løftes, og landbrugsvirksomhederne skal rustes til fremtiden. Det er ikke noget nyt, og i mange år er der arbejdet med at sænke omkostninger og øge ydelser, tilvækst og udbytter. Men virksomheden og bundlinjen kan også styrkes gennem målrettet arbejde med strategi og forretningsudvikling for det enkelte landbrug, skriver Landbo Nord og L&F i en pressemeddelelse.
Det ved Seges og LandboNord, som sammen har arbejdet med strategi og forretningsudvikling for en række LandboNord-kunder de seneste år.
En af dem er landmand Anders Peter Jensen fra Asaa i Vendsyssel.
- Fra dag ét var strategiforløbet en øjenåbner. Det har været en motivationsfaktor og løftet hele bedriften til et højere niveau, siger Anders Peter Jensen.

Efterspørgsel hos landmænd

Nu formaliserer Seges arbejdet med strategirådgivning til landmænd via det nystiftede selskab Seges Consulting.
I første omgang har Seges Consulting indgået en samarbejdsaftale med LandboNord. Det skyldes, at der allerede er opbygget et samarbejde og skabt erfaringer sammen med LandboNord, men tilbuddet udvides på sigt til andre rådgivningsvirksomheder i Dansk Landbrugsrådgivning (DLBR), alt efter interesse.
Per Lauritsen, direktør for kommercielle aktiviteter i Seges, siger:
- Landmænd efterspørger i stigende grad professionel hjælp til at ruste deres virksomhed til fremtiden ved at arbejde målrettet med strategi og forretningsudvikling. De ved fra landmandskolleger, at det giver merværdi og bedre resultater på flere parametre. Det er i høj grad også vores erfaring, og derfor ønsker vi nu at styrke vores tilbud på dette område i samarbejde med DLBR-virksomhederne.

Strategiske beslutninger

Administrerende direktør i LandboNord, Uffe Bertelsen, siger:
- Gennem årene har LandboNord ført landbrugsvirksomheder gennem hundredvis af succesfulde ejer- og generationsskifter. Vi er med, når der tages strategiske beslutninger for virksomheden, og vi har en lang tradition for at være førende på digitale løsninger, som sikrer, at netop de beslutninger bliver taget på det bedst mulige grundlag. Samtidig bringer vi vores øvrige, dygtige fagkonsulenter i spil. Derfor er det også naturligt for os at indgå et mere formaliseret samarbejde med Seges, i form af Seges Consulting, så vores kunder kan udvikle deres virksomheder til fremtiden.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Tæt kobling af det landbrugsfaglige og det ledelsesmæssige
Konkret består tilbuddet af et tæt samarbejde om strategisk udvikling med udgangspunkt i landmanden og
hele landbrugsvirksomheden. Seges Consulting leder opgaven og arbejder tæt sammen med de rådgivere hos LandboNord, som landmanden samarbejder med i det daglige.
- Det er vores erfaring, at kombinationen mellem den landbrugsfaglige viden og den mere strategiske viden
skaber værdi og en langvarig effekt, lyder det fra afdelingsleder i Seges, Kristian Skov, som kommer til at stå i spidsen for det nye initiativ i Seges Consulting.