En del virksomheder skal helt eller delvist betale kompensation tilbage i forbindelse med coronakrisen.

Omkring hver femte virksomhed uden for landbruget, der har søgt og fået penge fra regerings kompensationspulje, fik alligevel ikke brug for den, skriver Sagro i en pressemeddelelse.

Det er status på de omkring 40 sager, som virksomhedsrådgiver Thomas Tinghøj, Sagro har haft mellem hænderne for at søge kompensation for omsætningsnedgang i forbindelse med coronakrisen.

Baggrunden er, at nogle af virksomheder har nydt godt af, at samfundet trinvist er ved at genåbne.

Derfor har nedgangen i omsætningen ikke ramt de 30 procent, der var en forudsætning for at få kompensation.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Nogle af dem har allerede fået udbetalt kompensation, og flere har henvendt sig for at høre, hvad de skal gøre med pengene nu. Enkelte har ventet med at søge, til de kunne komme med et bedre estimat på nedgangen, og det har i nogle tilfælde vist sig, at de alligevel ikke kunne ansøge.

- De har jo ikke gjort noget forkert, så de skal bare beholde pengene til efteråret, hvor de så bliver opkrævet dem igen, siger Thomas Tinghøj.

Ud over udfordringer med skiftende meldinger og forudsætninger for at søge, har en del af de ofte mindre virksomheder haft svært ved at estimere omsætningen i en periode på omkring fire måneder frem, skriver Sagro i pressemeddelelsen.

Kompensation for faste udgifter

Thomas Tinghøj er nu i gang nu i gang med at søge kompensation for faste udgifter for de virksomheder, hvor det er relevant. Det vil det ikke være for en række af de mindre, så her er der typisk tale om lidt større virksomheder, som er tunge på faste omkostninger.