Søndag morgen skulle udledningen af 290.000 kubikmeter urenset spildevand i Øresund være begyndt. Men det er nu udsat i 24 timer.

Københavns Kommune og Gentofte Kommune har givet forsyningsselskabet Hofor og Novafoss grønt lys til at udlede 290.000 kubikmeter urenset spildevand fire kilometer ude i Øresund, skriver tv2.dk.

Udledningen er planlagt til at vare fem dage på grund af et byggeri oven på en vital spildevandsledning i Nordhavn, København, og skulle være begyndt søndag morgen. Men i en mail til Ritzau oplyser Hofor, at udledningen er udsat til mandag morgen.

Ifølge tv2.dk har Hofor og Novafos tidligere udtalt, at udledningen ikke bør få betydning for vandkvalitet eller havmiljø.

Men både marinbiologer ved Danmarks Naturfredningsforening og Øresundsakvariet har kritiseret udledningen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Også danske og svenske politikere har kritiseret afgørelsen og opfordret til, at arbejdet udsættes, heriblandt miljøminister Lea Wermelin (S).

Ifølge Peter Paghn, der er professor i miljøret ved Københavns Universitet, er det dog i sidste ende op til Teknik- og Miljøforvaltningen eller Teknik- og Miljøudvalget at beslutte, hvorvidt arbejdet - og dermed udledningen - skal udsættes yderligere.