Det danske firma One2Feed's fodermagasin har vist sig velegnet til at håndtere biomasse til biogasanlæg

Et magasin, som oprindelig er udviklet til at indgå i foderanlæg i kvægstalde, har vist sig anvendeligt til at håndtere forskellige typer af biomasse til biogasanlæg.

Der er tale om danske One2Feed's magasin med såkaldt moving floor-gulv, som løbende kan læsse indholdet af i et jævnt tempo, der er tilpasset behovet.

Takket være moving floor-gulvet kan magasinet bruges som buffer og fødeanlæg for biomasse, som skal føres ind i en proces. Det kan for eksempel være i en kværn eller en biogasreaktor.

Aflæsningen foregår automatisk, så behovet for arbejdskraft er minimalt.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi har solgt magasiner til biogassektoren i både Tyskland, Kroatien og Danmark, fortæller Jesper Scriver, som står for salg og marketing hos One2Feed.

Foreløbig fem i brug i Nibe

- Vi bruger One2Feed-magasiner, når vi modtager biomasse som for eksempel halm, der har været brugt til strøelse eller afdækning af gulerødder, og som skal forarbejdes til brug i et biogasanlæg.

- Men vi bruger også magasinerne, når vi modtager afgasset fiberfraktion retur for at lave nye produkter af den, fortæller Svend Hoff.

Han er direktør for udvikling og teknologi i selskabet AST.  Virksomheden er medejer af DBG (Dansk Biofiber og Gødning A/S) og står for DBG's tekniske løsninger.

- Et af de magasiner, vi ser en stor fremtid i, er magasinet med åben front. Den åbne front og den brede tilbygning gør det muligt at bakke en moving floor-trailer til og tømme direkte i magasinet. Dette medfører en øget effektivitet og mindsker håndteringen, forklarer Svend Hoff.

AST har i Nibe taget fem One2Feed-magasiner i brug, og yderligere to er på vej til firmaet DBG.

DBG forbehandler halm, hestemøg, græs og andre biomasser, så de kan anvendes direkte i de biogasanlæg, der er kunder hos DBG. Virksomheden aftager også fiberfraktion fra afgasset biomasse retur og oparbejder den til gødnings-, brændsels- og substratprodukter.

Kan tilpasses funktionen

Flere af magasinerne leveret til AST er særligt tilpasset deres konkrete funktion i materialeflowet, men de er alle baseret på One2Feed's standardmagasin til firmaets automatiske foderanlæg.

- Det er en stor fordel, for det er gennemtestet udstyr, og det er nemt at få reservedele, når slidte dele skal skiftes ud, forklarer Svend Hoff.

One2Feed's magasiner leveres i størrelser fra 5 til 42 kvadratmeter og kan både være stationære og mobile, alt efter kundens behov.