De seneste måneder har Landbrugsstyrelsen som følge af covid-19 kun udført få kontroller. Men nu vil styrelsen begynde at udføre stortset alle kontroller igen.

Med de nyeste anbefalinger fra sundhedsmyndighederne kan Landbrugsstyrelsen igen udføre langt størstedelen af vores kontroller. Konkret betyder det, at Landbrugsstyrelsen fra i dag også kan udføre større kontroller, hvor det kræver flere kontrollører, skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

- Med de nye anbefalinger fra sundhedsmyndighederne kan vi begynde at udføre alle vores kontroller igen - også dem, hvor det kræver, at vi er flere kontrollører ude. Vi tager stadig alle forholdsregler og overholder anbefalingerne. Vi har et efterslæb fra de seneste måneder, men ved at gå i gang nu, forventer vi, at vi kan indhente efterslæbet i den resterende del af året, siger vicedirektør i Landbrugsstyrelsen Gitte Jensen-Fangel.  

Landbrugsstyrelsens medarbejdere er den seneste måned blevet instrueret og vejledt grundigt i, hvordan de overholder anbefalingerne og anvisningerne fra sundhedsmyndighederne, så smitterisikoen minimeres for både kontrollører, landmænd, virksomheder og lodsejere.

Også Landbrugsstyrelsens jordplanlæggere kan igen komme ud på marken. De kan fremover mødes med lodsejere udendørs og forhandle deltagelse i jordfordelingsprojekter. Lodsejermøder, hvor flere lodsejere mødes med planlæggere, afholdes fortsat ikke, skriver Landbrugsstyrelsen i pressemeddelelsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi er glade for, at vi allerede nu kan tage næste skridt på vej tilbage til en normal tilstand med flere kontroller og møder med lodsejere om jordfordelingsprojekter. Det er helt afgørende for, at vi kan nå at udbetale støtten til tiden, og at vigtige naturprojekter ikke går helt i stå. Vi har - siden slutningen af april, hvor vi begyndte at udføre udvalgte kontroller igen - erfaret, at vi kan udføre kontroller inden for de anbefalinger, der er. Vi har udelukkende oplevet, at landmænd, lodsejere og virksomheder tager godt imod os og er med på, hvordan vi kan udføre kontroller i coronatider, siger Gitte Jensen-Fangel. 

Normalt udfører Landbrugsstyrelsen hver måned omkring 2.000 kontroller, prøvetagninger eller overvågninger, som er afgørende for, at landmanden, virksomhed eller lodsejeren kan få udbetalt tilskud eller støtte. Landbrugsstyrelsens vurdering er, at omkring 250 sager, hvor det er nødvendigt at være flere kontrollører, lige nu venter på et kontrolbesøg.