Landbrug & Fødevarer har sammen med blandt andre DN presset på for at få udskudt fristen for indberetning af forslag til vandløbsindsatser.

- Jeg er glad for at der endelig er blevet lyttet. Inddragelse og involvering tager ofte tid og det skal respekteres, siger viceformand i L&F, Thor Gunnar Kofoed, om udskydelse af vandrådene.

På opfordring fra flere interessenter, repræsenteret i vandrådene, giver miljøministeren Lea Wermelin nu kommuner og rådene to måneder ekstra til at komme med forslag til de fysiske vandløbsindsatser i de nye vandområdeplaner. 

- Nu må vi se om to måneder er nok for alle. Måske kan den efterfølgende kommunale bearbejdning af vandrådenes indspil speedes op. Det behøver formentlig ikke tage flere måneder, hvis opgaven prioriteres højt i forvaltningen, siger vicerformanden.

- Jeg ser det ikke som et problem, at vandplanerne samtidig skubbes lidt - kan det ikke ske under disse helt ekstraordinære omstændigheder, er det næsten umuligt at forestille sig at det nogensinde kan ske, siger Thor Gunnar Kofoed. 

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce