"Barndom på landet - Erindringer fra efterkrigstidens Danmark" er titlen på en bog, som udkommer i morgen på forlaget Lindhardt og Ringhof. Forfatteren er den 63-årige journalist Helle Juhl, som tegner et tidsbillede af, hvad det indebar at vokse op på landet i de første årtier efter krigen.

I bogen medvirker ti repræsentanter for de første efterkrigsgenerationer - alle født og opvokset på landet. De fleste af dem kan berette om endeløse timer med roehakning og jordbærplukning og avisudbringning i al slags vejr, oplyser forlaget og tilføjer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Højt til himlen

At vokse op på landet betød frisk luft, højt til himlen og et liv i tæt kontakt med naturen. Men som fortællingerne viser, var der også barske forhold på landet, hvor dødsfald og traumatiserende oplevelser skulle ties ihjel. Krisehjælp og sorggrupper fandtes hverken i praksis eller i Den danske Ordbog.

Bogen er illustreret med billeder fra 1950'erne og 1960'erne. De medvirkende er Arne Rolighed, Nina Smith, Bente Scavenius, Johannes Værge, Connie Kruckow, Carsten Knudsen, Bodil Glistrup Thomsen, Erik Haldan, Bente Svensson og Arne Jeppesen.