Landets landbrugsskoler, erhvervsskoler og gymnasier sendte torsdag et brev til Børne- og Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil med en appel om åbning af kostskoledelen. 

I eftermiddag mødes repræsentanter for landets landbrugs- og erhvervsskoler med børne- og undervisningsministeren for at presse på og appellere til ministerens sunde fornuft og lade eleverne få mulighed for skoleophold.

6000 årselever i hele landet er forhindret i at genoptage undervisningen rundt omkring på erhvervsuddannelserne i genåbningsfase 2. 

Brevet til Pernille Krosenkrantz-Theil er sendt af Danske bestyrelserne og lederne i Danske Erhvervsskoler og Gymnasier og Danske Landbrugsskoler. Parterne skal mødes med ministeren senere i dag for at drøfte genåbningsfasen. 

Den manglende genåbning af kostskoleophold rammer elever på grundforløb 2 og elever på hovedforløbet. 

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

En stor del af eleverne på for eksempel Asmildkloster Landbrugsskole i Viborg og eleverne på Erhvervsskolerne i Aars kommer enten fra hele landet eller langvejsfra og bor på skolen, som en del af uddannelsen. De har ikke mulighed for at møde ind hver dag og tage hjem, når de får fri, fortæller Aksel Gaardsted Christiansen, uddannelseschef Erhvervsskolerne Aars, der uddanner landbrugsmaskinmekanikere og entreprenørmaskinmekanikere. 

Savner olie på fingerne

I ni uger har eleverne på Erhvervskolerne i Aars modtaget teoretisk fjernundervisning og havde glædet sig til at møde ind på skolen til praktisk undervisning og få olie på fingerne på mandag, fortæller uddannelseschefen.

I brevet til ministeren fremhæver erhvervsskolerne og landbrugsskolerne da også, at netop disse uddannelser er praktiske uddannelser, der kræver praktisk undervisning. Skolerne giver udtryk for, at de har været bekymret for, at der er en stor risiko for, at tabe mange elever i uddannelsen, og at andre ikke bliver klar til deres praktikplads til sommer. 

I henvendelsen til børn- og undervisningsministeren spørger erhvervsskolerne og landbrugsskolerne ministeren om, hvem der skal betale for for eksempel hotelophold, hvis eleverne kaldes ind, men ikke må bo på skolerne. De er også i tvivl om, om det tæller som fravær, hvis eleverne ikke møder op, fordi de ikke har et sted at være, når de har fri fra skole.