Interessen for at søge støtte til økologisk forskning og udvikling har været ekstraordinært stor i år,  hvor GUDP udbyder 38 millioner kroner i den sjette runde af programmet Organic RDD. I alt 22 projekter havde søgt om sammenlagt 130 millioner kroner fra puljen, da ansøgningsfristen udløb den 1. maj 2020, skriver Miljø- og Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse. 

Midlerne bliver uddelt i samarbejde med det internationale økologiforskningscenter ICROFS (International Center for Forskning i Økologisk Landbrug og Fødevaresystemer), som koordinerer programmet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er rigtig glade for det store og brede felt af ansøgninger, som viser den vældige iderigdom og innovative drivkraft i økologisektoren. Det understreger, at der er behov for et dedikeret økologi-forskningsprogram, som kan understøtte den fortsatte vækst og udvikling, siger centerleder for ICROFS, Jakob Sehested.

Ansøgningerne vil nu blive grundigt vurderet, og projekterne kan vente svar sidst på året.

GUDP-støtte styrker vækst

GUDP spiller gennem økoloigiprogrammet Organic RDD en vigtigt rolle ved at fremme forskning og innovation, som er medvirkende årsag til den markante vækst og udvikling i økologisektoren. 

Dansk økologi har gennem mange år været præget af udvikling, innovation og høj vækst, og Danmark har en stærk international position på området. Det bliver bekræftet af nye tal fra Danmarks Statistik, som viser, at det samlede indenlandske økologiske detail- og onlinesalg steg med 9 procent i 2019 til 14,1 milliarder kroner. Hertil kommer eksport på 2,9 milliarder kroner.

De økologiske projekter, som støttes af økologiprogrammet ORDD, har desuden i mange tilfælde positiv effekt på beskyttelse af klima og miljø, natur og biodiversitet, drikkevand, sundhed og dyrevelfærd og bidrager til udvikling i landdistrikterne.