Fra i dag kan eksempelvis slagterier og mejerier ansøge om støtte til privat oplagring af oksekød og ost.

Virksomhederne har markant sværere ved at sælge deres landbrugsprodukter i coronatiderne. Det skyldes blandt andet, at de ikke kan afsætte varer til for eksempel restauranter, skriver Milj'- og Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

For at hjælpe erhvervet gennem krisen har EU-Kommissionen aktiveret støtteordninger, som giver slagterier og mejerier mulighed for at ansøge om at få støtte til privat oplagring af landbrugsprodukter.

Efter dialog med erhvervet åbner Landbrugsstyrelsen i dag ordninger, hvor slagterier, mejerier mv. kan søge om støtte til privat oplagring af oksekød og ost i minimum to måneder.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Oplagringsperioder og støttesatserne til privat oplagring er fastsat af EU-Kommissionen.

- De nye ordninger giver virksomheder mulighed for at få støtte til privat oplagring af oksekød og ost, så de ikke brænder inde med det på grund af faldende efterspørgsel. Virksomhederne får dermed mulighed for at sætte det ud på markedet igen, når efterspørgslen igen stiger. Ordningen kan forhåbentlig bidrage til at hjælpe det danske fødevareerhverv gennem krisen, siger teamleder i Landbrugsstyrelsen Mette Justesen.

Støtten til privat oplagring er finansieret af EU. Landbrugsstyrelsen behandler ansøgninger fra de slagterier, mejerier mv. som søger om støtte til privat oplagring.

Ved privat oplagring opbevares varerne på et kølelager eller i et frysehus.