Jens Verner Pedersen, der har ejendommen Solhøj i Tobberup tæt på Hobro med 220 køer.

Omkring 200 elever på 8. og 9. klassetrin fra henholdsvis Rosendalskolen ved Hobro og Arden Skole fulgte med hjemmefra fra hver deres computer. Det var lærer Line Gundersen Vetter fra Rosendalskolen, der førte telefonen, og som sendte live via app'en Google Meet til alle eleverne,  og det var også hende, der havde fået ideen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Eleverne har siddet hjemme bag deres skærme i otte uger nu, og de trænger til, at der skal ske noget andet, siger skolelæreren. I morgen skal skoleklassen på digitalt besøg på Nørager Mejeri.

Nedbryder fordomme

Line Gundersen Vetter fortæller, at skolen gerne vil have eleverne på virksomhedsbesøg. Mælkeproducent Jens Verner Pedersen, der viste rundt på gården, brugte gerne en times tid på at fortælle skoleeleverne om produktionen på ejendommen. Han har også erfaring med det, for han har i flere år været ansvarlig for skolekontakten i Agri Nord.

- Børn og unge er ofte utroligt åbne og har ingen forudindtagede meninger. De lytter, når jeg forklarer, hvorfor vi gør tingene, som vi gør, siger landmanden, der gerne vil være med til at aflive myter om blandt andet miljøpåvirkning og dyrevelfærd.

Stor spørgelyst

Der var en enormt stor interesse fra elevernes side, og landmand og lærer kom til at over- skride tiden med et par minutter.
Eleverne kunne skrive spørgsmål i en chatfunktion, der er på appen.
Eleverne, som arbejder med bæredygtighed, interesserede sig meget for CO2, brug af kemi og håndtering af næringsstoffer. - Jeg er klar til at lave en opfølgning, hvor vi også går i marken, siger han.