Overgangen til tredje generation er nu afsluttet med valget af Cathrina Claas-Mühlhäuser som formand for aktionærudvalget. Udvalget fastlægger den strategiske retning for familievirksomheden og arbejder tæt sammen med koncerndirektionen. Det består af de eksterne medlemmer Christian Boehringer, Dr. Frank Dreves, Arne Lakeit, Gerd Peskes, Carl-Albrecht Bartmer og familiemedlemmerne Cathrina Claas-Mühlhäuser, Dr. Patrick Claas, Volker Claas og Helmut Claas, skriver Claas i en pressemeddelelse.

Helmut Claas havde stillingen som formand for aktionærudvalget i 25 år. I løbet af denne tid intensiverede Claas sin internationale tilstedeværelse i lande uden for Europa. Nye produktions- og salgssteder blev åbnet i Indien, USA, Rusland, Kina, Sydamerika og andre steder. En vigtig strategisk milepæl blev nået i 2003 med overtagelsen af ​​den franske traktorproducent Renault Agriculture, skriver Claas i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Denne periode faldt også sammen med udviklingen af ​​flagskibet Lexion mejetærsker, som blev introduceret på markedet i 1995. Dette betragtes stadig som den mest avancerede og mejetærsker på verdensplan og blev relanceret i 2019 som en fuldstændig renoveret maskine. Jaguar - en selvkørende foderhøster, blev endnu en succeshistorie, og Claas steg til positionen som markedsleder i dette segment.