Et højdrægtigt moderfår blev tirsdag eftermiddag fundet dræbt på en slætgræsmark ved Vest Stadil Fjord.

Tirsdag eftermiddag blev der fundet et får på en mark ved Vest Stadil Fjord mellem Ringkøbing og Ulfborg, skriver Erik Poulsen, der er stifter af facebookgruppen "Her er ulven i Danmark. Fåret var bidt kraftigt i halspartiet, plus der var ædt en del af den. Naturstyrelsens vildtkonsulent fandt kraftige bidemærker i både halsen og bagpartiet, hvorfra der er taget dna-prøver.

Vildtkonsulenten, der ifølge gruppen "Her er ulven i Danmark" er landets mest erfarne, når det gælder ulveangreb, vurderer, "at det ligner noget, vi har set før".

Mere mystisk er fundet af et andet dødt får; cirka 100 meter fra det angrebne får. Det virker til at være dødt nogenlunde samtidigt med det andet får, men var helt uden skader eller tegn på sygdom. Fårehyrden vurderer derfor, at det kan være omkommet af stress i forbindelse med angrebet.

De øvrige 320 får på marken bag velfungerende hegn var umiddelbart uskadte. I øvrigt i lighed med 700 andre får, der går ikke langt fra den ramte fold.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Der har siden nytår været minimum 18 dokumenterede eller formodede ulveangreb i Jylland. Langt de fleste i eller - som her - tæt på den vestjyske ulvezone.