Nyhedsstrømmen over weekenden havde været til den negative side, først med udskydelsen af OPEC+ mødet til torsdag, som ellers skulle have fundet sted i går og dernæst Trumps retoriske vending i konflikten. Trump var i weekenden ude med en melding om, at han forventer, at oliemarkederne kan regulere sig selv, og at USA som udgangspunkt ikke kommer til at deltage i produktionsnedskæringer. Olien startede dagen med at falde i omegnen af 13 procent, hvorefter den stille og roligt korrigerede højere i løbet af dagen. Olien sluttede dagen med et fald på tre procent, men indhenter her til morgen en del af det tabte, skriver Jyske Market.

Palmeolie

Palmeolien stiger igen her til morgen med to procent, i kølvandet på, at produktionen hos verdens to store producenter stille og roligt revideres ned. Det vil være en balancegang mellem den vigende produktion og vigende efterspørgsel, som bliver afgørende for, om palmeolien vil kunne gå højere når vi kigger lidt længere ud.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvede

Det forlyder, at halvdelen af Ruslands og Ukraines vinter hvede har brug for nedbør for at kunne udvikle sig optimalt, og udsigterne til regn ligger ikke lige om hjørnet. Frygten for vigende udbytter holder en hånd under priserne, og den europæiske hvede har igen sat kurs mod de seneste toppe som ageret modstand adskillige gange igennem hele 2019. Det er igen de korte terminer der trækker op i det store billede, og spreaded mellem ny og gammel høst kørte ud på ny. Kombinationen med potentielle logistiske udfordringer og frygten for potentielle eksportrestriktioner har medført at fondene har øget deres lange position i den amerikanske hvede. En fordobling af antallet af lange kontrakter, fra 18.000 til 36.000 kontrakter har således også været medvirkende til at holde priserne oppe.

Den månedlige WASDE rapport fra USDA offentliggøres på torsdag, og rapporten bliver samtidig den sidste inden de går over til at kigge på ny høst i forbindelse med maj rapporten.