Både ved anmeldt og uanmeldt kontrol fra Landbrugsstyrelsen skal du kunne fremvise en opdateret sprøjtejournal.

Strammere krav indskærper også mulighederne for at indsende sprøjtejournaler til kontrolløren efter kontrol. Reglerne for fremvisning af en opdateret sprøjtejournal ved kontrol er blevet strammere. Fremover skal du have en opdateret sprøjtejournal, som du skal kunne fremvise ved en kontrol, skriver Sagro.

Udfører en nabo eller maskinstation sprøjtearbejdet, skal sprøjtejournalen fremsendes indenfor tre dage. Du skal i disse tilfælde ikke have sprøjtejournalen liggende på bedriften, men du skal være særligt opmærksom på, at kravene til dokumentation i sprøjtejournalen er fyldestgørende.

Noterer du selv sprøjtejournalen på papir, excelark med videre (undtagen FarmTracking), har du ikke længere mulighed for at sende sprøjtejournalen til kontrolløren efter kontrol. Derfor er det særdeles vigtigt at du fører din sprøjtejournal løbede, da det er en del af KO-kravet.

FarmTracking

Indtastes sprøjtearbejdet i FarmTracking skal enkelte marker i FarmTracking fremvises ved kontrol, som bevis på at programmet bruges. Efterfølgende skal Landbrugsstyrelsen have modtaget sprøjtejournalen indenfor tre dage.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Sprøjtninger skal være ajourført indenfor syv dage, og ved kontrol vil sprøjtninger udført inden for dette interval ikke være omfattet af kontrollen.

Ønsker du at få renskrevet din sprøjtejournal kontakt din planterådgiver.