Dagens nye tal fra Social- og Indenrigsministeriet viser, at Veganerpartiet nu har samlet 14.034 vælgererklæringer.

Veganerpartiet ligger nu lige bagefter Kristendemokraterne. I denne måned blev partiet overhalet med 14.375 godkendte vælgererklæringer. Veganerpartiet har nu over 2/3 af de i alt 20.182 fornødne vælgererklæringer. Holder de den nuværende hastighed, og får de udsættelse for varigheden af vælgererklæringer fra Social- og Indenrigsminister Astrid Kragh (S), når partiet at blive opstillingsberettiget til efteråret.

En vælgererklæring er dog kun gyldig i 18 måneder. Hvis Veganerpartiet ikke når den sidste 1/3 af vælgererklæringer inden den 7. maj 2020, annulleres de første vælgererklæringer. Derefter begynder et kapløb mod tiden, som så mange andre ikke-opstillingsberettigede partier har oplevet før.

Højt tempo

- Vi har holder et højt tempo og ser en stigende tilslutning til partiet. Det er rigtigt opløftende at modtage ros og en masse hjælp fra frivillige. Sammen får vi søsat et af de mest progressive, politiske projekter i danmarkshistorien, udtaler forperson for Veganerpartiet, Michael Monberg.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Veganerpartiet kæmper lige som flere andre partier med at blive opstillingsberettiget i en tid, hvor det er så godt som umuligt at samle underskrifter på gader, uddannelsessteder og biblioteker. De officielle tal fra Social- og Indenrigsministeriet opdateres kun en gang om måneden, og spændingen denne gang har derfor været høj.

- Vi har ventet med spænding på resultatet, som nu viser, at Kristendemokraterne i denne måned fik overtaget. Nu må vi give den fuld gas for at genvinde førerpositionen, vi har lagt i, i så mange måneder, udtaler Veganerpartiets kreative og strategiske udvikler, Mayanoa Kjærgård.

Veganerpartiets mærkesager er centreret omkring dyrerettigheder, plantebaseret landbrug, folkesundhed, beskatning af ressourceforbrug og beskyttelse af vores natur. De arbejder ud fra de to politiske ideologier veganisme og økocentrisme.

Ifølge Social- og Indenrigsministeriet har Veganerpartiet 14.034 godkendte vælgererklæringer per 03. april. Kristendemokraterne har 14.375 godkendte vælgererklæringer og var ved folketingsvalget 5. juni sidste år tæt på at komme ind for første gang i mere end et årti.