Danish Agro koncernens overtagelse af baltiske maskinselskaber er blevet godkendt.

De europæiske konkurrencemyndigheder har netop godkendt Danish Agros overtagelse af de resterende 55 % af aktierne i de tre baltiske Claas maskinselskaber AS Konekesko Eesti, SIA Konekesko Latvija og UAB Konekesko Lietuva, skriver Danish Agro i en pressemeddelelse. Godkendelsen blev givet, fordi alle konkurrencemyndighedernes betingelser var opfyldt med hensyn til frasalg af koncernens eksisterende maskinaktiviteter i Estland.

Koncernchefen i Danish Agro, Henning Haahr, er meget tilfreds med godkendelsen:

- Det er tre stærke selskaber med en dygtig ledelse og dedikerede medarbejdere, der nu bliver en del af Danish Agro-familien. Jeg er sikker på, at vi kan udvikle vores virksomheder med denne godkendelse. Med stærke grovvareselskaber og maskinaktiviteter i Finland og de baltiske lande sigter vi på at udvikle vores position som den foretrukne partner for finske og baltiske landmænd, udtaler han.

CEO i Danish Agro koncernens maskindivision, Jens Skifter, ser et stort potentiale i de baltiske lande og Finland:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi har et utrolig godt og tillidsfuldt forhold til alle vores leverandører, blandt andet Claas, som har været leverandør til Konekesko i 20 år i disse lande, og vi ser masser af potentiale og synergi ved, at de baltiske maskinaktiviteter er kommet med i familien. Vi kommer fremover til at repræsentere Claas i syv lande, hvilket også giver landmændene mange fordele inden for service, reservedele og handel med brugte maskiner hen over grænserne mellem vores selskaber. Også den meget vigtige handel med skovbrugs- samt bygge- og anlægsmaskiner vil vi gerne udvikle yderligere. Vi er stolte af at repræsentere Ponsse, Kobelco og Kubota, konkluderer han.

De tre baltiske virksomheder har cirka 290 ansatte med i alt 14 afdelinger, heriblandt reservedelslagre og servicefaciliteter.