For at undgå, at de medarbejdere, der varetager vigtige funktioner på foderstoffabrikkerne, bliver smittet med coronavirus, har DLG isoleret dem på eller i nærheden af fabrikken.

- Vi er rigtig glade for, at vores medarbejdere har valgt at hjælpe os på den måde.

Sådan siger Vagn Hundebøll, produktionsdirektør i DLG til Maskinbladet.

For coronasituationen kræver omstilling fra alle sider, og også i foderstofproduktionen hos DLG, hvor medarbejderne har måtte indstille sig på at gøre deres ypperste for ikke at blive smittede.

Det betyder helt konkret, at de er isolerede nær fabrikkerne for at undgå at omgås for mange mennesker og usætte sig selv for smittefare.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vores foderproduktion på 6000 tons i døgnet er meget vigtig for fødevareproduktionen i Danmark, så derfor lavede vi en aftale med omkring 40 medarbejdere, der varetager vigtige funktioner på vores fabrikker, om at de skulle isolere sig for at undgå smitte, siger Vagn Hundebøll.

Rundt om i landet er der derfor på 11 forskellige DLG-fabrikker sat mandskabsvogne op, hvor de isolerede medarbejdere kan overnatte og opholde sig. Andre steder er de indlogerede på hoteller og kroer i nærheden.

Kræver kendskab

Det handler om at sikre, at medarbejderne med de nødvendige kompetencer for at betjene maskinerne på foderstoffabrikkerne holdes arbejdsdygtige.

- Vores store produktioner styres af et it-system, som man skal have kendskab til, ligesom det kræver at have kendskab til processen i produktionen. Derfor er vores medarbejdere vigtige, forklarer Vagn Hundebøll.

Det er en usædvanlig situation, som kræver usædvanlige løsninger. Vagn Hundebøll forklarer, at løsningen er fundet i samarbejde med de ansatte.

- Når man står i sådan en situation her, er man nødt til at udtænke en løsning. Vi satte os sammen med vores fællestillidsmand for at finde en løsning. Den er ikke hundrede procent sikker, men vi mener, vi er godt kørende med den, siger han.

Udover isolationen har DLG desuden delt medarbejderne op, så de ikke smitter hinanden på tværs.

- Vi har delt medarbejderne op i blå og grønne hold, hvor de så ikke må møde nogen fra det andet hold for at sikre, de ikke smitter hinanden, siger han.

Nødberedskab klar

Og skulle det ske, at medarbejdere ryger i karantæne, fordi de bliver syge, eller der er mistanke om, at de er smittede, så er der også lavet et nødberedskab.

- Tidligere medarbejdere og pensionerede medarbejdere har stillet sig til rådighed i et beredskab, hvis der skulle blive brug for dem, siger Vagn Hundebøll.

Det er ikke en optimal situation, som den ser ud nu, men Vagn Hundebøll ser frem til, at hverdagen vender tilbage.

- Vi håber på, at situationen snart er tilbage til normalen igen. Der er ingen tvivl om, at det er ensomt for de ansatte, der har ladet sig isolere sammen. Vi fortsætter med at arbejde ud fra de anvisninger, myndighederne giver, indtil vi hører andet, siger Vagn Hundebøll.