JCB er klar til at genstarte produktionen på sin fabrik i UK for at deltage i den nationale indsats for at fremstille ventilatorer.

JCB modtog en direkte appel fra premierminister Boris Johnson tidligere i denne måned om at hjælpe med at stoppe den nationale mangel på ventilatorer for at hjælpe med at redde liv for Coronavirus-patienter. JCB's formand Lord Bamford lovede at hjælpe på enhver måde. Virksomheden kunne straks mobiliserede et forsknings- og teknikerteam til at udforske mulige måder at hjælpe på, skriver JCB i en pressemeddelelse.

Nu er JCB klar til at genstarte produktionen på sin fabrik, der har været lukket i næsten to uger som følge af coronakrisen. Men i stedet for at fremstille førerhuse til JCB-gravemaskiner, mobiliseres fabrikken til at fremstille specielle stålhuse til et nyt Dyson-ventilator-design. Mindst 10.000 af JCB-husene er øremærket til fremstilling, når Dyson har fået lovgivningsmæssig godkendelse af designet.

Fabrikken blev lukket ned den 18. marts sammen med otte andre JCB UK-produktionsanlæg efter et fald i efterspørgsel forårsaget af Coronavirus-krisen. Masseproduktion af ventilationshusene startede inden for få dage.

I dag sagde JCB-formand Lord Bamford:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Da vi blev kontaktet af premierministeren var vi fast besluttet på at hjælpe på enhver måde, vi kunne. Dette projekt er gået fra design til produktion på bare få dage, og jeg er meget glad for, at vi har været i stand til at implementere vores dygtige ingeniør-, design- og fabrikationsteams færdigheder så hurtigt på et tidspunkt med national krise. Dette er naturligvis også en global krise, og vi vil naturligvis hjælpe med produktionen, hvis disse kræves af andre lande.

Tilbage i job

JCBs svar på den nationale opfordring til handling ville betyde en tilbagevenden til arbejde for omkring 50 ansatte berørt virksomhedslukningen. JCB suspenderede produktionen på sine ni britiske produktionsanlæg indtil mindst i slutningen af april, som et resultat af Coronavirus-krisen

Medarbejdere, der vender tilbage til arbejde for at hjælpe med at fremstille ventilatorhusene, får 100 procent af deres normale løn.