Midt i den vanskelige tid er det en god nyhed, at finansminister Nicolai Wammen nu har givet kommunerne lov til at bruge flere penge.

Det bør betyde, at kommuner landet over sætter gang i den påkrævede vandløbsoprensning, så vandet kan løbe væk i bestræbelserne på at undgå oversvømmelser og ødelæggelser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Finansministerens aftale med kommunerne skyldes, at der - som det hedder - skal holdes gang i hjulene. Hvis nogen er med til at holde gang i hjulene her i en krisetid, er det i dén grad fødevaresektoren. Den uhyggelige corona-virus har om ikke andet bevist nødvendigheden af et stort og stærkt landbrugserhverv her til lands.

De værste oversvømmelser er nok overstået for denne gang, men hvis der ikke renses op, kan vi imødese en gentagelse med våde marker og kældre fyldt med vand næste efterår og vinter. Der er masser af gode eksempler rundt omkring i bl.a. Nørreå og Åkær Å i det jyske, Værebro Å på Sjælland samt i Nordfyns Kommune og på Lolland, hvor oprensning er med til at sikre afvanding.

Så det er bare at komme i gang!