- Det er selvfølgelig en helt ny og helt speciel situation.

Sådan siger 20-årige Simon Grove Henningsen om tiden lige nu, hvor hans skole, Nordjyllands Landbrugsskole, ligesom meget andet i Danmark er lukket ned for at begrænse smittespredningen af coronavirussen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I stedet for at have undervisning på skolen, sidder han nu hjemme hos sine forældre foran computeren og modtager undervisning og laver opgaver.

- Det kan nok aldrig helt komme op på helt samme niveau som at have undervisning sammen med de andre i klassen. Men jeg synes, lærerne gør et rigtig godt stykke arbejde for at det her kan lade sig gøre, siger han.

Hjem fra USA

Simon Grove Henningsen er elev på fjerde og siste år på EUX-linjen. Han har mærket coronakrisen på flere måder.

Det startede allerede før Danmark blev lukket ned den 13. marts. Her var han sammen med sin klasse rejst til USA på den længe ventede studietur. Men her mærkede han de første konsekvenser ved coronavirussen.

- Flere af de ting, vi havde planlagt, blev aflyst derovre. Og efter tre hele dage besluttede lærerne, at vi skulle rejse hjem. Der var vi godt nok ærgerlige, men de fleste kunne jo godt forstå, at det var nødvendigt, fortæller han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han er mest ærgerlig over, at de ikke får den oplevelse, som de havde set frem til.

- Jeg tror simpelthen ikke, vi kan nå en anden tur nu, sådan som verden ser ud. Så vi må bare sige, at det er vi gået glip af. Det er rigtig ærgerligt, og der er selvfølgelig også nogle penge for os, der er gået tabt der, siger han.

Savner fis med de andre

Nu sidder han foran sin computer og savner samværet med de andre.

- Det, jeg savner aller mest, er nok det sociale på skolen, hvor man lige efter hver time får et afbræk og noget andet i hovedet. Man tager noget fis på hinanden, og så er man klar til næste times undervisning. Det savner jeg, siger han.

Han forklarer, at det sociale fylder rigtig meget på landbrugsskolen til hverdag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det sociale er vigtigt, og det var også derfor, jeg valgte at bo på kostskolen, selvom jeg egentlig kun bor 20 minutter væk fra skolen. Men jeg ville gå glip af meget, hvis jeg ikke var en del af kostskolen, siger han.

Selve undervisningen kører i øjeblikket over en online platform, og han mener, det forløber så godt, det nu kan under de nye omstændigheder.

- Vi har kontakt til underviserne dagligt og mulighed for at skrive og ringe til dem. Vi er også nogle stykker, der sætter os sammen på Skype og arbejder sammen om opgaverne, så det synes jeg kører rigtig godt, siger han.

Mangler dialog i marken

Som elev på sidste hovedforløb på EUX-linjen har han ikke mange praktiske fag, så på den måde er han ikke så ramt lige nu af, at undervisningen kun er digitalt.

Og den dialog om det praktiske, som han ikke får fra skolen i øjeblikket, får han, når han hjælper sin far eller sin chef i marken. Det er netop det, som nogle af forstanderne er bekymrede for mangler for eleverne. Men her føler Simon Grove Henningsen, der er hjælp at hente.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De er åbne for at hjælpe mig, hvis jeg har spørgsmål. Det synes jeg, de er rigtig gode til, siger han.

Håber på studentervogn

Han bliver faglært til sommer efter planen, og kan se frem til både studenterhue og svendebrev. Som det ser ud i skrivende stund, er skolen og resten af Danmark lukket ned til 13. april efter påske. Men det bekymrer ikke Simon Grove Henningsen, at der er udsigt til, at undervisningen foregår online længere endnu.

- Jeg er ret fortrøstningsfuld. Jeg går ud fra, at der også bliver taget højde for de omstændigheder, vi har været under, når vi skal til eksamen, siger han.

Han krydser blot fingre for, at studenterturen i lastbil til sommer, også bliver til noget.

- Vi har i hvert fald booket bilen allerede, så vi håber, vi får lov til det. Det er noget, vi glæder os meget til, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han tager situationen med optimisme i øjeblikket, men han ser også frem til den hverdag, han kender.

- Jeg er ved godt mod. Jeg glæder mig aller mest til at mødes med kammeraterne igen og få en øl sammen om torsdagen, som vi plejer, siger han.