Lemken Beteiligungs GmbH har netop offentliggjort sit årsregnskab og hæfter sig ved, at salget rundede tilfredsstillende 380 millioner euro, hvoraf de 77 procent tegner sig for eksport.

Salget er opnået i et tysk marked for landbrugsmaskiner, der blev reduceret med tre procent i årets løb.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Såvel landbruget som landbrugsmaskin-industrien havde et svært år, og det gjaldt også for Lemken. Årets første halvdel forløb dog tilfredsstillende, men derefter indtraf et uforudset fald i salget. Ekstremt vejr, politisk usikkerhed og handelsrestriktioner gjorde det sværere at agere i markedet, meddeler Lemken.

På det tyske marked, der tegner sig for 23 procent af Lemkens salg, faldt Lemkens salg med lidt under to procent. Til gengæld steg salget med 26 procent i Frankrig, som er producentens vigtigste eksportmarked. Generelt steg salget en lille smule på de vesteuropæiske markeder.

Ukraine i frit fald

I det centrale og østlige Europa faldt salget med cirka 9 procent, mens det russiske marked forblev stabilt. Dog faldt salget i Ukraine med 39 procent efter adskillige år med god vækst.

Asien, Australien og New Zealand oplevede et svagt år, mens der var gode takter i Nordamerika. I USA steg salget med 23 procent, og USA tegner sig nu som Lemkens fjerde største eksportmarked.

I Canada var der omtrent samme vækst, men salget holdt sig stabil i Japan og Kina, hvor Lemken driver sin egen samlefabrik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lemken oplyser i øvrigt, at der i 2019 blev investeret for 9 millioner euro i nye produktionsfaciliteter og i ny logistik. Ved slutningen af året var der 1.666 medarbejdere i koncernen.

Lemkens danske datterselskab - Lemken Skandinavien - kunne i øvrigt også notere sig for vækst i løbet af regnskabsåret. Selskabet fordoblede sit resultat før skat til godt 2 millioner kroner.

Lemken er en af verdens største producenter af maskiner til jordbearbejdning, såning og plantebeskyttelse. Virksomheden ejes i dag af sjette og syvende generation af Lemken-familien. Lemkens hovedkvarter er placeret i Alpen i det nedre Rhin-området i Tyskland.