Selvom meget af Danmark er lukket ned som følge af coronavirussen, så er der ingen grund til at bekymre sig om forsyningskæden af grovvarer.

Det fortæller sektordirektør for planteavl i Seges, Troels Toft til Maskinbladet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg vil gerne mane til besindighed. Det kører, som det skal. Der er desuden lavet plan A, B og C, hvis der skulle blive brug for dem, siger Troels Toft.

Hvad nærmere præcist angår gødning, så er det meste allerede i landet.

- Vi har næsten alt det gødning hjemme, som vi skal bruge, så der kan aller højest blive tale om en omfordeling, men det er ikke sådan, at vi kommer til at mangle, siger Troels Toft.

Som i sundhedsvæsnet

Selv hvis chaufførerne bliver berørt af coronavirussen, er der et beredskab klar, som Troels Toft roser.

- Der er lavet en nødplan, som faktisk ligner den i sundhedssystemet. For hvis chaufførerne rammes af sygdom, så står der pensionerede chauffører klar til at springe til. Der er sådan en rigtig god holdånd derude, som jeg tror bærer os igennem det her, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men selvom det kører, som det skal, så understreger han også vigtigheden af, at alle tager situationen alvorligt og følger myndighedernes anvisninger.

- Hold afstand til chaufførerne, når de kommer, og lad dem læsse af. Lad være med at kontakte dem, for så beskytter vi også dem. Det handler i høj grad om sund fornuft, siger han.

Har du brug for at orientere dig om coronasituationen set i forhold til landbruget, kan du finde informationer på www.landbrugsinfo.dk/coronavirus.