- Det giver en glæde, og det giver os smil og selvfølgelig også en lettelse.

Sådan siger 27-årige Michel Poulsen, der sammen med sin kæreste Marie Østergaard driver Søtoftes Jordbrug og Mejeri i Allindemagle mellem Ringsted og Holbæk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For på bare et par timer vendte situationen sig for det unge par. De producerer æg og mejeriprodukter til større restauranter, og både på grund af coronavirussens konsekvenser, men også som følge af nye større kunder på vej, havde parret fået opbygget sig et stort lager af æg, yoghurt og mælk, som de ikke vidste, hvordan de skulle komme af med.

- Vi havde haft en lille overproduktion over noget tid, fordi vi havde opskaleret med flere høns, og vi var ved at få nogle store kunder under vingerne. Men vi nåede aldrig dertil, for så opstod denne her situation. Så det var uheldige omstændigheder, fortæller Michel Poulsen til Maskinbladet.

På selfie-mode

Det betød, at parret stod med 20.000 æg, dertil yoghurt og mælk, som de skulle finde ud af at afsætte.

- Vi gik nogle dage frem og tilbage, og følte os stressede, og diskuterede hvad vi skulle gøre. For hvordan vender man lige 100 procents engros-salg til privatsalg? Vores første idé var faktisk at genoplive den gamle mælkebil, hvor vi kunne bringe ud til folk. Men vi indså hurtigt, at vi ville dø af stress, hvis vi skulle køre rundt. Vi har jo allerede nok at se til med at passe dyrene og jordbruget, siger Michel Poulsen.

Men parret kom frem til, at de måtte bruge nye kanaler til at skabe opmærksomhed om at få solgt ud af lageret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi stod ude på lageret med æggene i baggrunden, og så tændte vi simpelthen for optageren på telefonen på selfie-mode, og så fortalte vi, hvordan situationen var. Den video tog vi om nogle gange, og så lagde vi den på Facebook, fortæller Michel Poulsen.

Sover ikke meget

I videoen tilbyder parret, at man kunne komme og købe æggene i dørsalg på gården til 1 krone stykket. Det blev en meget større succes, end de havde regnet med. I løbet af mandagen kom hobevis af kunder, der holdt i lang bilkø.

- Vi tænkte, at med vores prissætning, kunne vi nok sælge de æg på en uges tid. Men dem solgte vi så på to timer, siger Michel Poulsen.

- Folk holdt i lang bilkø, og nogle kørte desværre forgæves, siger han.

Parret er overvældet af opmærksomheden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Selvom vi har ondt i hovedet og ikke sover så meget om natten for tiden, så giver det os en glæde og en tro på, at vi kommer igennem denne her situation, så vi forhåbentlig også kan eksistere bagefter, siger Michel Poulsen.

Han ser noget positivt i, at corona-situationen kan få folk til at få øjnene op for producenterne i lokalområdet.

- Vi har så mange gode fødevareproducenter i Danmark. Det her får forhåbentlig folk til at støtte i lokalområdet, siger han.

rich-media-4
Bilkøen var omkring 400 meter lang, da folk kom for at købe æg og mejeriprodukter mandag. Privatfoto: Michel Poulsen

Facebook er effektivt

Han opfordrer til, at andre i lignende situationer ikke holder sig tilbage med at prøve nye løsninger af.

- Det gælder om at få kommunikeret ud til lokalområdet, at man er der, og der er Facebook bare utrolig effektivt. Vi er kendte for i landbruget, at vi kan mange ting og har mange kasketter på, på én gang, så det her kan man sagtens også prøve af, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men han har dog ét godt råd til folk, der vil prøve det samme:

- Lad være med at sætte æggene til 1 krone stykket, griner han.

Den store efterspørgsel har betydet, at Michel Poulsen og hans kæreste Marie Østergaard nu tager imod forudbestillinger, som man kan hente igen på torsdag. Herunder kan du se Facebook-opslag.