En af årets store forårsbegivenheder, Økodag, må ligesom mange andre arrangementer aflyses grundet den ekstraordinære situation omkring corona. Det betyder, at det ikke vil være muligt for publikum at opleve øko-køerne blive lukket ud af vinterstaldene for at komme på græs.

- Økodag er en af landets største begivenheder og trækker rigtigt mange mennesker til. På nogle af de største gårde kommer der normalt helt op mod 10.000 mennesker ad gangen, så det er udelukket at samle så mange mennesker i den aktuelle situation og med regeringens seneste tiltag, siger Michael Langberg, der er markedschef i Økologisk Landsforening, som sammen med mere end 60 økologiske landmænd og fire af landets mejerier står for arrangementet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

For øko-køerne betyder aflysningen, at de i år må løbe på græs uden tilskuere.

- Køerne bliver selvfølgelig lukket ud alligevel. For dem er intet forandret. Vi skal huske på, at naturen går sin gang, og at øko-køerne altid er på græs fra april til november, fortæller Michael Langberg og tilføjer, at øko-køerne er vigtige bidragsydere til, at den økologiske mælk og andre økologiske mejeriprodukter fortsat findespå hylderne i supermarkedet - selv i en presset situation, som den verden står i lige nu.