Vigtige funktioner, som SEGES står for, fortsætter trods forbehold under nedlukningen af Danmark.

Mens meget i Danmark er lukket ned for at undgå smittespredning med corona-virussen, så har SEGES fuldt fokus på at opretholde de funktioner, som er helt essentielle for fødevareproduktionen.

Det oplyser SEGES til Maskinbladet.

- Det er funktioner, hvor SEGES er en vigtig brik i et større set-up, der gør, at vi kan fastholde fødevaresikkerhed, dyrevelfærd og fødevareproduktionen i Danmark. Det er funktioner, som er ekstremt afgørende for landbrugserhvervet, så her sætter vi alle kræfter ind på fortsat at kunne levere, siger direktør for SEGES, Einar Schultz.

Det drejer sig blandt andet om den desinficerende vaskehal for lastbiler ved grænsen, sundhedskontrollen, Laboratorium for Svinesygdomme i Kjellerup og sundhedsstyringen indenfor griseproduktion. Desuden er der serviceopgaver omkring IT-systemer, som både landmænd og rådgivere bruger dagligt, der fortsat vil blive udført.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Men SEGES har som mange andre danske arbejdspladser også lavet forbehold, som følger myndighedernes vejledninger.

- Som resten af Danmark ønsker vi at være med til at afbøde skadevirkningerne af Covid19- så meget som overhovedet muligt. Derfor arbejder alle medarbejdere, som kan, hjemmefra. Nogle ikke-kritiske opgaver vil i en periode ikke kunne løses på samme niveau, som vi er vant til, siger Einar Schultz.