S.D. Kjærsgaard, Case IH og Kalø Økologisk Landbrugsskole har netop indgået et samarbejde med leveringen af fire topudstyrede Case IH Farmall 95 C og to Puma 150 CVX.

Kalø Økologisk Landbrugsskole er en del af Viden Djurs, der ligger lidt udenfor Rønde. Skolen er landets eneste økologiske landbrugsskole med 100 årselever, som i løbet af studietiden kommer til at beskæftige sig med landbrug, dyr, planter, klima, økonomi, dyrkningsmetoder og fødevarer. Undervisningen er en kombination af teori og praktisk træning på Kalø's skolelandbrug, Brogården, med 65 hektar jord.

- På Kalø Økologisk Landbrugsskole har vi længe overvejet mulighederne for at opgradere vores maskinpark. Derfor er vi rigtig glade for det nye samarbejde vi har indgået med SDK, de seks splinternye traktorer vi nu råder over, er et frisk pust i forhold til den teknologiske udvikling. Det giver os muligheden for at undervise vores landbrugselever i en praksisnær ramme i vores skolelandbrug - og nu altså også med en moderne og tidssvarende maskinpark. Det er i den grad en opgradering i forhold til tidligere og vi kan nu være med helt fremme i første geled også når det handler om maskiner. Vi glæder os meget til samarbejdet som ud over de seks nye traktorer også giver nye muligheder for at undervise med GPS-systemer i tæt samarbejde med Case IH og SDK, udtaler forstander Nikolaj Houkjær.

Distriktschef for Case IH, Ramus Buhl, har været en del af forhandlingen og glad for at Case IH kan være med helt fremme, når fremtidens landmænd uddannes.

- Vi er glade for det tætte samarbejde med Kalø Økologisk Landbrugsskole, så vi kan være med til at give fremtidens landmænd mulighed for at benytte moderne teknologi i forløbet med at blive faglært landmand. Vi vil i den kommende periode understøtte undervisningen med indlæg omkring den nyeste teknologier og give dem input fra branchen, udtaler Rasmus Buhl.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Claus Sommer, distriktschef for SDKs Hornslet afdeling, ser frem til samarbejdet og er godt tilfreds med den lokale landbrugsskole valg af traktorer.

- Vi er glade for at supportere fremtidens elever med den mest solgte traktor model 2019, Puma-serien, og den populære Farmall 95 C, der er en lille kompakt og alsidig traktor. Vi glæder os til et langt samarbejde, flere traktorer, og at yde den 24/7/365 service, som vi er kendt for. Vi har allerede været ude på skolen sammen med Case IH og givet indlæg om GPS-styring, hvilket blev taget godt imod blandt eleverne, forklarer Claus Sommer, distriktschef for SDK.

Den ene Puma 150 CVX er udstyret med Ålø Q6S Læsser samt Hitchkrog og den anden med Front PTO. De fire Farmall 95C er alle udstyret med multicontroller armlæn, som gør det nemt i daglig drift. Den ene Farmall er udstyret med en Ålø X4S.