Det Syd- og Sønderjyske økologisamarbejde Syddansk Økologi (SDØ) inkluderer nu også Kolding Herreds Landbrugsforening (KHL). Det nye samarbejde startede pr. 1. marts 2020.

Der står nu fire foreninger bag det økologiske samarbejde: KHL, Landbrugsrådgivning Syd (LRS), Sønderjysk Landboforening (SLF) og LandboSyd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derudover indgår økologirådgiver fra Syddansk Kvæg i samarbejdet.

Samarbejde øger ekspertisen

KHL har en økologisk størrelse, der passer fint sammen med de andre foreninger i SDØ, og 4 rådgivere vil blive en del af det økologiske samarbejde. Det betyder dermed også at SDØ fremadrettet vil kunne tilbyde rådgivning inden for en ny driftsgren - fjerkræ.

- Det glæder os rigtig meget, at Koldings økologirådgivere vil være en del af vores faglige netværk. Sammen kan vi øge ekspertisen og dele vores viden indenfor økologien, siger Aase Holmgaard, koordinator for Syddansk Økologi.

Syddansk Økologi råder over en bred vifte af faglig ekspertise indenfor økologien. Således er der tæt kobling og udvikling mellem faggrupperne planter, kvæg, svin og fjerkræ til driftsøkonomisk rådgivning og projektudvikling. SDØ vægter høj faglighed, fokus på bundlinjen og økologirådgivning til økologer, uanset størrelse eller produktion.

Kunden tæt på

Der er i Syddansk Økologi lagt vægt på nærheden til kunden og med den nye ejerkreds vil rådgivere fra Syddansk Økologi nu være placeret følgende steder i landet: Kolding, Vojens, Aabenraa, og LRS's kontorer: Løgumkloster, Odense, Vejle og Varde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

-Vi er glade for at tilslutte os det økologiske samarbejde i det Sønderjyske og samtidig skabe et godt faglig grundlag for vore medarbejdere, siger direktør i KHL, Niels Peter Madsen.

Syddansk Økologi vil fortsat lave uformelle samarbejder med anden økologirådgivning rundt i landet, når det er til gavn for kunderne, ligesom der er et tæt samarbejde med både SEGES og Landbrug & Fødevarer.